”Lön hela dagen” 2020 i avdelning Västra Götaland

8 mars är internationella kvinnodagen och uppmärksammas av Vårdförbundet Västra Götaland via olika medlemsaktiviteter. Kom med och visa ditt stöd i kampen för jämställdhet som är en fråga om mänskliga rättigheter och ligger till grund för vårt fackliga arbete för allas lika värde.

Göteborg - 4 mars

Vårdförbundet som en del av TCO Göteborg ordnar en aktivitet med föreläsningar, manifestation och en teaterföreställning.

Du som är medlem i Vårdförbundet kan även ta en kollega som inte är medlem men kanske blivande medlem. Aktiviteten är kostnadsfri.

Vi inleder med tre föreläsningar klockan 13 på bio Roy

”Facket gör världen bättre och mer jämställt” - Union to union.

"Sexuella trakasserier och visselblåsning i arbetsorganisationer - har #metoo rörelsen förändrat den processen? – Dr Linda Lane, universitetslektor och Ulla-Carin Hedin professor emerita vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

”Sverige - världens mest jämställda land? Om jämställdhetsintegrering som strategi och politik” - Kerstin Alnebratt, regionchef Sensus Västra Sverige, Fil. Dr genuskunskap och medförfattare till boken ”Feminism och byråkrati”.

Manifestation och fotografering

”Lön hela dagen” manifestationen och fotografering genomförs klockan 17 på Götaplatsen.

Med våra kroppar kommer vi att bilda en siffra som föreställer klockslaget efter vilket kvinnor arbetar gratis varje dag fram till klockan 17. Förra året var det 16:06, årets siffra publiceras 3 mars 2020 på Sergels torg i Stockholm.

Fotograferingen arrangeras av Sveriges Kvinnolobby och rörelsen ”Lön hela dagen”.

Teaterföreställning på kvällen

Därefter går vi till Bio Roy för att se teaterföreställningen ”Föregångerskan” med Catherine Westling i en monolog som med humor och frenesi berättar en historia om fysikern Gulli Petrini, i kampen för en rättighet som vi ofta tar för givet men som vi idag mer än någonsin måste värna om.

Anmälan via Sensus, begränsat antal platser, först till kvarn.

Sprid gärna affischen!

För eventuella frågor kontakta Branka Djukanovic Svensson, styrelseledamot Vårdförbundet Västra Götaland och ordförande TCO Göteborg.
branka.djukanovic.svensson@vgregion.se

Välkomna!