Aktuellt i Skåne

 • Ordförande har ordet – om vaccin

  Vaccin är en av de största medicinska upptäckterna genom världshistorien. Genom vaccin har sjukdomar utrotats helt från jorden, några är på väg och andra gör att en stor del av befolkningen inte behöver bli svårt sjuka. Vaccinen mot Corona gick relativt snabbt att ta fram och de flesta av oss ställer stort hopp till att de kommer att ge oss snabbare möjlighet till ett normalt liv.

 • Karriärkväll för Biomedicinska analytiker

  15 april är det internationella Biomedicinska analytikerdagen och det vill vi fira tillsammans med dig! Välkommen till en digital karriärkväll, med en spännande föreläsning av Anne Lindgren, Förbundsombudsman och tidigare President i IFBLS. Under kvällen anordnas också en tävling och fina priser utlovas! Bjud med en kollega som är Biomedicinsk analytiker men ännu inte medlem. Kom bara ihåg att kollegan också behöver anmäla sig!

 • Ordförande har ordet – Nu är det påsk

  Tänk att det är andra påsken under pandemin som vi får uppleva. Höll först på att skriva fira, men det kändes inte som rätt ord… Vaccinationerna har inte kommit så långt som vi hade hoppats vilket gör att det fortfarande enbart kan bli ett firande med de närmsta. Om man nu inte befinner sig på jobbet hela påsken.

 • Nominera - påverka idag och i framtiden

  I höst är det årsmöte i Skåne och avdelningsstyrelse, kongressombud samt valberedare ska väljas om. Har du idéer om hur Vårdförbundet kan jobba? Tankar om hur vi blir fler medlemmar? Kanske har du en särskild hjärtefråga, eller vill vara med där besluten fattas? Låt inte idéerna stanna i fikarummet! Nominera dig själv eller någon annan som brinner för utveckling, påverkan och att göra skillnad.

 • Ordförande har ordet - Kampen för jämställdhet

  Måndagen den 8 mars är det internationella kvinnodagen. I år är det 100 år sedan kvinnor i Sverige fick rösta för första gången. 100 år och väldigt mycket har hänt sedan dess. Det är våra fyra yrken ett tydligt bevis på, både kunskapsutvecklingen men även synen på våra professioner.

 • 20 minuters digital träff för chefer och ledare

  Vilka åtgärder visar forskning, ger bra effekt på medarbetarnas mående? Detta och annat som bidrar till en frisk arbetsplats pratar vi om. Träffa Vårdförbundet Skånes chefsansvariga och andra chefs- och ledarkollegor, byt erfarenheter och hämta inspiration. Vi erbjuder tre olika tillfällen under förmiddagen den 23 mars, ta en kopp kaffe och välj en tid som passar dig!

 • Koll på samboavtal, äktenskapsförord eller testamente?

  Vad handlar juridik om? Vem får vad vid en skilsmässa och är det någon skillnad på att vara gift eller sambo om det händer er något? Genom ditt medlemskap i Vårdförbundet får du nu möjlighet att delta i en digital informationsträff den 17 mars, där Folksam pratar juridik och berättar om vad du faktiskt får för det du betalar!

 • Ordförande har ordet

  Läs avdelning Skånes ordförande Malin Tillgrens ord om lön, särskilt yrkesskickliga samt lönekarriär för dig som medlem.

 • Är du chef eller ledare? Det här är för dig!

  Som chef och ledare har du ett speciellt och viktigt uppdrag. Varje månad får du ett nyhetsbrev med det mest aktuella för dig i ditt uppdrag just nu. Vi erbjuder även ett spännande webbinarium och aktiviteter för dig och dina chefskollegor.

 • Digitalt medlemsmöte om lön

  KOM OCH PRATA LÖN MED VÅRDFÖRBUNDET - Hur får vi arbetsgivaren att förstå att det är dags att #tackamedlön?