Missade du årsmötet? Det här hände!

  • Avdelningsordförande Eva-Lotta Lager

  • Årsmötespresidiet: Sekreterare Susanne Enkel och mötesordförande Madelene Meramveliotaki

  • Vackra vyer över Vättern

Med magnifik utsikt över Vättern hölls Avdelning Jönköpings årsmöte. Det blev en fullspäckad kväll med allt som hör ett årsmöte till: Val, beslut, föreläsningar, middag, underhållning och en härlig gemenskap.

Fyllnadsval och beslut

Torsdagen den 27 september hade Vårdförbundet avdelning Jönköping sitt årsmöte. Ett 70-tal medlemmar samlades i IKHP stugan belägen på Huskvarnaberget med fantastisk utsikt över Vättern och vätterbygden. Under kvällen hölls årsmötesförhandlingar under ledning av mötesordförande Madelene Meramveliotaki från Förbundsstyrelsen.  Fyllnadsval till valberedningen hölls där ytterligare två ledamöter, Anna Josefsson och Karolin Johansson valdes.

Årsmötet fattade också beslut om arvode till styrelseuppdrag där årsmötet biföll valberedningens proposition. Beslutsordningen om arvode har beslutats av Förbundsstyrelsen.

Föreläsande stipendiater och musikalisk underhållning

Under året delade avdelning Jönköping ut fyra stipendier till yrkesverksamma och två av dessa fick vi lyssna till efter årsmötesförhandlingarna där de berättade för oss vad de använt stipendierna till och vad detta har tillfört dem i deras profession och yrkesutveckling. Först ut var Anna-Carin Andregård, Elisabeth Wilke och Carina Grundh som är avancerade specialistsjuksköterskor och arbetar på kirurgkliniken i regionen som fick möjlighet att delta i en internationell konferens för Nurse Practitioner i Rotterdam.

Därefter fick vi lyssna till Catarina Tingsvik som är specialistsjuksköterska inom intensivvård och arbetar som vårdutvecklare på IVA i Jönköping samt är doktorand vid Hälsohögskolan i Jönköping. Catarina berättade om sin forskning samt om den fördjupningskurs inom ventilatorbehandling som hon fick möjlighet att delta i.

Till sist delades årets magisterstipendium ut till Mariam Avoyan. Hennes magisteruppsats handlade om ”Sjuksköterskors upplevelser av omvårdnadsåtgärder för personer med emotionellt instabil personlighetsstörning” och Mariam gav oss en presentation av sitt arbete. 

En kort redogörelse från varje stipendiat kommer att komma ut på vår hemsida där ni kan ta del av vad de berättade för oss.

Det bjöds på god middagsbuffé och kvällen avslutades med underhållning av Annie Kullén, en av artisterna i Spring City som blev vinnare i P4:s rikstäckande musiktävling P4 nästa.