Nyheter för förtroendevalda

 • Du har väl beställt vårt nya rekryteringsmaterial?

  Sedan en tid tillbaka finns vårt nya, fräscha rekryteringsmaterial med personliga budskap att beställa i Medlemsbutiken. Se till att beställa och sätta upp på din arbetsplats! Att synas på arbetsplatsen är viktigt för att kunna bli fler medlemmar.

 • Uppdatering av Flex reseräkningssystem

  FlexClassic, Vårdförbundets reseräkningssystem, kommer att uppdateras den 1 mars, då nuvarande version av systemet inte fungerar mot olika webbläsare och är inte anpassat till ett modernt flexibelt arbetssätt.

 • Löneöversyn och lönesamtal för dig anställd i kommun eller region

  I och med att vi sagt upp det centrala kollektivavtalet för kommuner och regioner, HÖK16, så är även vårt löneavtal uppsagt inom SKL-området. Det innebär att vi inte kan påbörja någon löneöversyn 2019 med arbetsgivaren och du som medlem kan inte heller ha ett lönesamtal där ni pratar siffror eller procent.

 • Ny uppdragsbeskrivning förtroendevald på arbetsplats

  Den 18 december 2018 beslutade förbundsstyrelsen en ny version av uppdragsbeskrivning förtroendevald på arbetsplats. Den ersätter tidigare rollbeskrivning från 2015.

 • Vanliga frågor och svar om höjd medlemsavgift

  Den 1 januari 2019 höjer Vårdförbundet medlemsavgiften med 30 kronor per månad. Från nuvarande 265 kr till 295 kr per månad. Här hittar du information som du som förtroendevald kan använda när medlemmarna vänder sig till dig med frågor kring avgiftshöjningen.