Bli medlem i Vårdförbundet

Vårdförbundet är yrkesförbundet för dig som är eller studerar till sjuksköterska, barnmorska, biomedicinsk analytiker eller röntgensjuksköterska.

Det är enkelt att bli medlem i Vårdförbundet. Just nu kan du som yrkesverksam få de tre första månaderna kostnadsfritt! Du kan ansöka direkt här via vår webbplats eller kontakta oss på telefon 0771-420 420. Du kan också sms:a "medlem" till 71700 så ringer vi upp dig.

Läs mer om vad som ingår i medlemskap

3 månader kostnadsfritt medlemskap - det här gäller

Erbjudandet gäller under perioden 1 maj – 30 november 2018

Erbjudandet gäller yrkesverksamma sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor som ansöker om medlemskap under kampanjperioden.

Erbjudandet gäller inte nya pensionärsmedlemmar, studenter eller om du omfattas av ett annat medlemserbjudande.

Erbjudandet gäller en gång per person under den aktuella kampanjperioden.

Efter de tre konstnadsfria månaderna är avgiften 265 kr per månad. Du kan välja att betala via inbetalningskort, autogiro eller e-faktura

Medlemsformer

Yrkesverksam

Ordinarie medlemsavgift för dig som är yrkesverksam är 265 kronor/månad. Om du har en inkomst under 17 000 kronor per månad kan du få reducerad avgift.

Ej yrkesverksam

Om du söker jobb eller om du ska vidareutbilda dig väljer du denna form av medlemskap. Du kan få reducerad avgift beroende på vilken inkomst du har.

Student

Som studerandemedlem i grundutbildning betalar du 150 kronor för hela studietiden och 100 kronor i månaden under det första halvåret som nyutexaminerad.

Pensionär

Du som är eller blir pensionärsmedlem betalar din medlemsavgift en gång per år. Avgiften är 360 kr, för ett helt år.

Enskilt medlemskap t ex inväntar svensk legitimation

Enskilt medlemskap gäller för dig som har utländsk utbildning/examen och har ansökt om svensk legitimation från Socialstyrelsen. Medlemsavgiften för dig är 30 kronor per månad.

Handläggningstiden för enskilt medlemskap kan vara lite längre på grund av att denna typ av medlemskap kräver en särskild hantering. Det kan ta upp till två månader innan beslut har tagits.

Om du har frågor om Enskilt medlemskap och dess innebörd kan du skicka e-post till anders.printz@vardforbundet.se eller mats.johnsson@vardforbundet.se

Företagare

Som företagare fyller du i dina företagsuppgifter när du ansöker om medlemskap.

Ditt medlemskap

Ditt medlemskap träder i kraft från och med den första i månaden efter att din ansökan har inkommit och registrerats hos Vårdförbundet.

Läs mer om medlemsavgifterna och hur du skaffar autogiro.