Som förtroendevald kan du vara till stor hjälp och stöd inför dina kollegors lönesamtal. Här är några tips på hur.

Här får du några tips

  • Förklara. Alla har inte haft lönesamtal tidigare. För många kan det vara svårt att förstå syftet, veta vad som förväntas av en, och hur man sätter ord på sitt bidrag till verksamheten. En kort genomgång på rätt nivå kan hjälpa dina kollegor att förbereda sig på ett bra sätt och lägga rätt förväntningar på lönesamtalet. Till exempel att det inte är en förhandling när du är inne i lönerevision, löneförhandlar gör du inför en ny anställning. Och att det inte är Vårdförbundet som sätter lönen, utan arbetsgivaren. Det sista kan vara bra att ha med sig om löneutfallet inte blir som man tänkt sig.

  • Tipsa! Kom gärna med konkreta tips på hur din kollega ska lyckas få till ett bra samtal. Här har vi samlat en lista över saker som är bra att tänka på i ett lönesamtal.

  • Peppa! För många är det svårt att värdera sin egen insats. Hjälp din kollega att formulera värdet av den egna insatsen, erfarenheten och särskilda yrkesskickligheten hen kan har. Tryck på att lönen faktiskt grundar sig på arbetet hen gör varje dag i verksamheten, inte bara på insatsen under lönesamtalet.

  • Visa. Genom att bjuda på din egen kunskap kan du stärka din kollega inför lönesamtalet. Visa till exempel och hur löneläget ser ut på er arbetsplats och vilka lönekriterier som gäller för er.

  • Skicka vidare! Behöver din kollega mer stöd än du kan ge, hänvisa till Vårdförbundet Direkt på 0771-420 420 mellan 8.00 och 18.00 helgfri vardag.

    De kan erbjuda extra coachning inför lönesamtalet. Det går också att skriva till dem via webbformuläret "Ställ en fråga". 

Extra allt