Det är viktigt att dina kollegor vet vem de kan vända sig till om de behöver stöd och hjälp. Berätta gärna vem du är och vad du och facket kan hjälpa dem med.

Här får du några tips

  • Presentera dig. Ta chansen att berätta för nya kollegor vem du är och vad din roll betyder. Sätt gärna upp ett anslag i personalrummet också, så att dina kollegor lätt kan hitta dig. Du hittar vår presentationsmall i Medlemsbutiken.

  • Snacka loss. Använd tiden på rasten eller i omklädningsrummet att beskriva vad du gör som förtroendevald och vad ett medlemskap i Vårdförbundet kan innebära.

  • Skryt! Ta varje tillfälle att vara stolt och berätta (eller varför inte skryta) över de frågor du drivit och saker du velat förändra. Kanske är du ovan att prata om dig själv. Lugn, det är inte så svårt som du tror. Lite övning ger ofta färdighet.

  • Bryt negativitet. Har ni mycket problem på ditt arbete kan det hända att en del av dina kollegor har fastnat i ett negativt tänk och inte vill lyssna på dina förslag om vad ni tillsammans kan göra. Ge inte upp för det. Här finns konkreta tips på hur du kommer runt det. Att möta kritiska medlemmar