Det är enklare än vad man tror! Det säger vår supervärvare Helena Björk om att värva nya medlemmar. Hitta dina egna argument, var dig själv och visa att du finns. Det är en utmärkt början!

 • Ny förtroendevald? Gå grundutbildningen så snart du bara kan! 

  ”Otroligt inspirerande”. Så säger de som gått grundutbildningen för förtroendevalda. Missa inte chansen att lära dig massor och bli stärkt i rollen som förtroendevald.  

 • Skippa frågan ”Varför är du inte medlem?” 

  Ett bra sätt att komma in på frågan om medlemskap är att inleda med ett vanligt samtal i en avslappnad miljö. Ofta dyker möjligheten upp helt naturligt. Berätta om just dina argument för att vara med i facket, då blir det som mest trovärdigt. 

 • Berätta om fackets betydelse då, nu och i framtiden! 

  Berätta om vår historia! Om frågor vi har drivit tidigare och som har betydelse i dag. Fackligt arbete är ingen quickfix, vissa frågor tar tid att driva igenom. Vi påverkar långsiktigt tillsammans, inte bara här och nu.  

 • Berätta om en konkret framgång 

  Exempel på konkreta framgångar som Vårdförbundet har bidragit till är förkortad nattarbetstid med bibehållen lön. Ett annat exempel är fler semesterdagar än vad som står i lagen. Det här är frågor som blivit verklighet efter många års arbete.  

 • Berätta om dig själv! 

  Berätta om din roll som förtroendevald! Vad är dina erfarenheter? Alla har vi råkat ut för dåliga scheman, utebliven ledighet eller bristfällig arbetsmiljö. I vilka situationer kan en medarbetare vända sig till dig? Tala om att du finns där för dina kollegor! 

 • Om Vårdförbundet inte fanns … 

  Fundera kring hur det skulle vara om vi inte fanns, om vi inte hade några medlemmar. Vem skulle då ställa krav? Arbetsgivarna skulle kunna styra och ställa hur de ville. Att vi är många medlemmar och ett växande förbund är helt avgörande för att våra yrken ska fortsätta utvecklas.  

  Lycka till med värvandet!