Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Till dig som medlem i Norrbotten!

Jag vill passa på att skriva ett brev inför årsskiftet, om vad som har hänt i avdelningen de senaste månaderna och vad som händer lite längre fram.


Frivillig förflyttning?

Pandemin rasar vidare i länet och det verkar som att en fjärde våg är på väg inför jul och nyårshelgen. Vi förhandlar med Region Norrbotten i dessa frågor och en ståndpunkt är att förflyttningar av personal in i covid-vården ska ske på frivillig basis. Tyvärr slutar de flesta av våra förhandlingar i oenighet med arbetsgivaren, vi står långt ifrån varandra i dessa frågor. Vi har nu levt i Pandemin i snart två år och det verkar som att vi får fortsätta att leva i dess skugga ytterligare en tid. Tröttheten är ett faktum hos våra medlemmar.

Löneuppstart 2022

Vi ligger i startgroparna eller har startat upp löneöversynen i Region Norrbotten men även i en del av länets 14 kommuner där vi skickat in våra löneyrkanden inför 2022. Vårt löneavtal HÖK19 kommer antigen att sägas upp eller omarbetas eller förlängas. Vi fortsätter tillsvidare att jobba på utifrån vårt nuvarande löneavtal, tills nya besked ges.
Vi kan se att lönespridningen ökar sakteliga och att medellönerna höjs.

Begreppet särskilt yrkesskicklig har gett en injektion till att öka skillnaderna mellan högsta och lägsta lön, där de erfarna och mest kompetenta kollegorna värdesätts i pengar – inte applåder. Vi ser att länets kommuner har följt intentionen med avtalet i högre grad och satsat på våra medlemsgrupper.

Sommarsemester 2022

Fyra veckors sammanhängande sommarsemester och skriftligt besked två månader innan semesterstart – är en fråga vi också drivit hårt och fortsätter driva inför sommarsemestern 2022. För många en självklarhet, men vi har sett över tid att det inte alltid är en självklarhet för oss i vården. Vi vet att våra medlemmars semesterberg fortsätter att öka, det är svårigheter att få ut semester under andra tider på året.

Nytt avtal

Här kommer en god nyhet lagom till jul! Vårdförbundet har tillsammans med flera andra förbund slutit nya avtal med SKR och Sobona, som innebär förbättringar och möjligheter för dig som jobbar i kommun, region eller kommunalt bolag.

Läs mer här: vardforbundet.se/avtalspaket

Det handlar i stora drag om höjda avsättningar till tjänstepension, möjligheter till livslångt lärande och bättre förutsättningar för att skapa friskare arbetsplatser.


Till sist vill vi i avdelningsstyrelsen önska dig en God Jul och ett Gott Nytt år och hoppas att det blir tillfällen till vila och återhämtning.
Elisabeth Lindblad Ordförande avdelning Norrbotten

OB-listor för höstens och vinterns storhelger 2021–2022

Allhelgona, jul och nyår – vad gäller egentligen för OB-ersättningar under de kommande helgerna? Vi har listan.

OB - höstens och vinterns storhelger
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -