Ordförande för Vårdförbundet Student

Viviana Lundberg blev vald till ny ordförande för Vårdförbundet Student på årsmötet den 15 oktober. Hon kommer sitta som ordförande under mandatperioden 2016 - 2017 och leda en helt ny styrelse som består av sex ledamöter.

Varför valde du att kandidera till ordförandeposten?

Jag tycker att det är kul att jobba med utbildningsfrågor och även frågorna som rör mitt framtida yrke som sjuksköterska. Och jag har ett brinnande intresse för min utbildning. Jag trivs att leda och arbeta i en styrelse tillsammans med andra individer som alla kan bidra med olika erfarenheter.

Vad är din hjärtefråga?

Min hjärtefråga är processen att bli sjuksköterska. Från att vara studenter till att ha sin legitimation i handen. Att studenter får möjligheten att reflektera över den personliga utvecklingen som man gör under sin utbildning. Att man ger alla studenten rätt verktyg under utbildningen för att kunna komma in i rollen som sjuksköterska på bästa sätt. Jag ska som nyutexaminerad kunna känna mig bekväm i min yrkesroll.

Vad vill du vara med och påverka under din mandatperiod 2016 - 2017?

Tillsammans med den nya styrelsen jag fortsätta utveckla Vårdförbundet Student. Jag ser fram mot att få samarbeta med förbundsstyrelsen och kansliet till att forma ett Vårdförbundet Student som är det självklara valet för mig som student och fram till att jag bli yrkesverksam. Med Vårdförbundet kan de få verktygen att själva påverka sin egen situation.
Att få möjligheten att träffa engagerade stunder och att diskutera viktiga frågor som jag som ordförande kan föra fram. Jag vill jobba tillsammans med studenter för studenter. Det är vi som äger rätten till vår utbildning och det är vi som går utbildningen och då är det vi som ska kunna påverka den.

Varför kommer du att bli en bra ordförande?

Jag har tidigare ledarerfarenheter från att vara huvudtränare i innebandy och även från att har varit ordförande i elevkåren under hela min gymnasietid. När gick jag förskoleklass och var sex år gammal, var jag representant för matrådet. Vi ville få igenom att vi skulle ha pizza en fredag varje månad. Jag gick runt med ett papper och lät alla sätta ett sträck på pappret, sen insåg jag att rektor inte skulle tro mig. Då bad jag alla rita sitt ansikte på ett papper. Sedan lämnade jag alla teckningar till rektorn och vi fick igenom vårt önskemål och pizza på fredagar en gång i månaden. Sen dessa har jag många gånger tänkt att om sexåriga Vivvi kan göra detta, tänk då vad vuxna Vivvi kan göra.
Som person är jag lösningsfokuserad och ser möjligheter, det är viktiga egenskaper som gör mig till en bra ordförande.

Det här är Viviana Lundberg

Pluggar: Sjuksköterskestudent på termin 3 vid Högskolan i Kristianstad (HT 2016)
Ålder: 20 år
Smeknamn: Vivvi
Bästa egenskaper: Min humor och förmåga att kommunicera och prata med andra människor. Jag har en grundinställning som är väldigt positiv och det har varit en fördel och till nytta för mig i livet!