Årets studenthandledare 2018

Har du haft en riktigt bra handledare på din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) eller på lärosätet? Har du haft en handledare med en särskild bra förmåga att stimulera dig i ditt lärande? Visa då din uppskattning genom att nominera hen till Årets studenthandledare 2018.

Den enskilda handledarens insats har en stor betydelse för utbildningen och våra framtida professioner. Från och med i år delar därför Vårdförbundet student ut utmärkelsen Årets studenthandledare.

Genom att dela ut denna utmärkelse vill Vårdförbundet Student premiera goda exempel på gott handledarskap och stimulera till goda handledarinsatser.

Utifrån nomineringarna utser en jury tre finalister. Av dessa tre finalister utser juryn en vinnare som inbjuds att delta på Vårdgalan 9 november 2018 med tillhörande middag.

Så nominerar du

För att kunna nominera någon behöver du vara medlem i Vårdförbundet och antagen till sjuksköterske-, röntgensjuksköterske- eller biomedicinska analytikerprogrammet.

De här kriterierna måste uppfyllas av personen som du vill nominera till Årets studenthandledare 2018:

  • Den du vill nominera ska vara sjuksköterska, röntgensjuksköterska eller biomedicinsk analytiker och handleda studenter under deras grundutbildning.
  • Personen måste vara medlem i Vårdförbundet.
  • Hen ska med gott handledarskap inspirera, handleda och stödja studenten i dennes kompetensutveckling.
  •  Handledaren ska vara lyhörd och med flexibilitet utmana sin student till att växa in i sin profession.

Sista dagen att nominera var den 30 april 2018.