Fira yrkesdagen för röntgensjuksköterskor den 8 november med ett webbinarium om aktuella frågor som vad som händer i titelfrågan och MR-säkerhet. Anmäl dig direkt för att säkra din plats.

Både i Sverige och runtom i världen förekommer allvarliga skador inom MR. Därför är säkerheten mycket viktig och i förebyggande syfte har internationella rekommendationer tagits fram och utbildningar införts. För ungefär ett år sedan instiftades nationella riktlinjer för Sverige vilka baseras på de internationella direktiven. 

För att uppmärksamma och fira röntgensjuksköterskans dag den 8 november bjuder Vårdförbundet in dig som är medlem till ett webbinarium där MR-säkerhet och riktlinjer står i fokus. Du får lyssna på Johan Kihlberg, röntgensjuksköterska på Universitetssjukhuset i Linköping och docent vid Linköpings universitet, som föreläser om MR-säkerhet. Johan berättar om de nationella rekommendationerna som tagits fram. 

Du kommer även att få träffa Erika Lindquist, yrkeshandläggare för röntgensjuksköterskor på Vårdförbundet som pratar om titelfrågan.  I slutet av webbinariet ges du möjlighet att ställa frågor. 
 
Varmt välkommen tisdagen den 8 november klockan 15:00-16:00. 

Klicka här för att anmäla dig
 
Tips!
Samla kollegorna för att gemensamt lyssna på föreläsningen på din arbetsplats.