Parvin Olofsson är legitimerad röntgensjuksköterska och förbundsombudsman på Vårdförbundet. Här presenterar hon sig själv och sitt arbete för dig som är röntgensjuksköterska.

Det är jag som ansvarar för röntgensjuksköterskornas område på Vårdförbundets nationella kansli. Jag började den 29 mars 2017.

Jag har arbetat som universitetsadjunkt på Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknologi (CLINTEC), på sektionen för radiografi vid Karolinska institutet i cirka tio år, innan jag började arbeta här. Jag har också arbetat som röntgensjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhus i Solna.

Specialistutbildning den viktigaste frågan

På Vårdförbundets nationella kansli jobbar jag med arbetslivsområdet och röntgensjuksköterskans profession och utveckling. Den viktigaste frågan Vårdförbundet driver just nu, tillsammans med SFR, är den om en reglerad specialistutbildning för röntgensjuksköterskor.

Det är fantastiskt roligt att få vara med och arbeta med denna viktiga fråga.

För mig är det ett faktum att vi människor tillsammans skapar den världen som vi lever i. I en trygg värld ignoreras inte mänskliga rättigheter, utan där prioriteras jämlikhet och jämställdhet. Jag är mycket intresserad av organisatoriska frågor, samarbetet mellan offentlig och privata vårdgivare med fokus på patientsäkerhet och personalens kompetens och hållbar utveckling.

Hör av dig

Jag vill gärna veta hur du har det i din yrkesvardag som röntgensjuksköterska. Arbetar du med optimering eller andra utvecklingsområden? Finns det saker som du tycker att vi behöver uppmärksamma och föra samtal kring? Hör gärna av dig till mig!