Din kontakt Annica Magnusson

Annica Magnusson är legitimerad röntgensjuksköterska och förbundsombudsman på Vårdförbundet. Här presenterar hon sig själv och sitt arbete för dig som är röntgensjuksköterska.

Det är jag som ansvar för röntgensjuksköterskans område på Vårdförbundets nationella kansli. Jag examinerades till röntgensjuksköterska 1972 i Umeå. Därefter jobbade jag i Norrköping på dåvarande centrallassarettet. Jag arbetade bland annat med jourverksamhet och var med och byggde upp mammografiverksamheten på sjukhuset.

Ursprungligen kommer jag från Björksele utanför Lycksele i Västerbotten, men bor numera i Sollentuna utanför Stockholm.

Specialistutbildning den viktigaste frågan

På Vårdförbundets nationella kansli jobbar jag med arbetslivsområdet och röntgensjuksköterskans profession och utveckling. Den viktigaste frågan Vårdförbundet driver just nu, tillsammans med SFR, är den om en reglerad specialistutbildning för röntgensjuksköterskor.

Det är fantastiskt roligt att få vara med och arbeta med denna viktiga fråga.

Hör av dig

Jag vill gärna veta hur du har det i din yrkesvardag som röntgensjuksköterska. Arbetar du med optimering eller andra utvecklingsområden? Finns det saker som du tycker att vi behöver uppmärksamma och föra samtal kring? Hör gärna av dig till mig!