Fira tjänstepensionens dag 27 september

Den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Då passar vi på att lyfta tjänstepensionens betydelse. Det görs bland annat i filmklipp med komikern Messiah Hallberg. Tjänstepensionens dag är en partsgemensam informationskampanj för att väcka intresset både hos arbetsgivare och arbetstagare.

Många underskattar tjänstepensionens betydelse. 44% tror att privat pensionssparande är det viktigaste. Det visar en rapport som gjorts med Sifo. Tjänstepensionen blir allt viktigare för den framtida pensionen.

Ju högre lön, desto större del av den sammanlagda pensionen kommer att bestå av tjänstepension. På webbsidan för tjänstepensionens dag kan du hitta sju tips för högre pension och även tips för att få koll på din tjänstepension.

  • Fira gärna tjänstepensionens dag den 27 genom att prata om det på din arbetsplats och genom att dela på sociala medier! Första tips för högre pension är att välja en schysst arbetsplats som har kollektivavtalad tjänstepension. Tacka facket för det.

Fyra tips för en bättre pension

  1.  Det är viktigt att ha en arbetsgivare som betalar tjänstepension till dig. Arbetar du hos en arbetsgivare med kollektivavtal så kan du vara säker på att du har tjänstepension.
  2.  Håll koll på avgifterna och kontrollera att du betalar så låga avgifter som möjligt. Du kan få 25 procent mer i pension för en procents lägre avgift. 
  3.  Anpassa efterlevandeskyddet. Det finns olika typer av återbetalnings- och familjeskydd i de olika tjänstepensionssystemen. Anpassa ditt val av efterlevandeskydd utifrån din livssituation och behov. Dina val påverkar storleken på din framtida pension.
  4. Skaffa dig en samlad bild. På minpension.se kan du få en samlad bild av din framtida pension. Här kan du även göra din egen pensionsprognos.

Läs mer om Tjänstepensionens dag

Se t ex Filmen:  Vad står det i Messiah Hallbergs nya Tinder-profil?

Se fler filmer på Tjänstepensionens dags webbsida, youtube eller facebook-sida.

Tjänstepensionens dag är en partsgemensam informationskampanj för att väcka intresset både hos arbetsgivare och arbetstagare.