Välkommen att vara med på en inspirerande webbsänd föreläsning om hur vi kan bli bättre på att samverka för bättre arbetsmiljö. Datum för föreläsningen är 12 oktober.

Är du förtroendevald och skyddsombud i Vårdförbundet och vill få inspiration till hur samverkan kan utvecklas på din arbetsplats? Och få svar på vad de centrala parterna gör för att stötta utvecklingen av Samverkan inom ramen för avtalet om samverkan och arbetsmiljö, SAM 17?

Bakgrund

Målsättningen är att alla kommuner och regioner ska ha ett samverkansavtal och att vi tillsammans, fackliga parter och arbetsgivare ska få inspiration, konkreta verktyg och möjlighet att utveckla vår samverkan. 

För att inspirera och visa vad vi kan göra tillsammans för både verksamhet och arbetsmiljö bjuder Välfärdsrådet AMR in till ett webbsänt seminarium. 

Datum och tid

Tisdag 12 oktober, kl. 09.00-12.00 

Innehåll

Inspirerande lokala exempel och lokala dialoger om samverkan 

Målgrupp

Kommun och regioncentrala parts- och arbetsgivarföreträdare, chef och/eller HR, fackliga företrädare och skyddsombud. 

Deltagande 

Seminariet ser ni med fördel tillsammans arbetsgivar- och fackliga företrädare på hemmaplan. Ni kan se seminariet i en gemensam lokal vad avser storlek och som har möjlighet att visa webbsändning med bra ljud och kvalitét. Väljer ni att genomföra seminariet helt digitalt från olika platser behöver ni skapa egna digitala forum, TEAMS-möten, för de lokala dialogpassen.  

Anmälan 

Var och en anmäler sig själv till seminariet. Därefter anmäler lokala fackliga företrädare till arbetsgivaren för samordning. Anmäl till exempel till förhandlingschef eller HR-chef. 

Arbetsgivarföreträdaren samordnar sedan för att lokal dialog ska kunna äga rum via TEAMS-länkar eller lokal för ändamålet. För att alla ska hinna samordna sig lokalt och anmäla ledighet om facklig tid är sista anmälningsdag 5 oktober. 

Anmäl dig här

 Arrangör 

Välfärdens arbetsmiljöråd

Har du frågor om evenemanget?

Kontakta Susanne Björkman, susanne.bjorkman@vardforbundet.se