Medlemsröster om ny vision

Vid en nationella mötesplats den 7 februari samlades drygt 100 förtroendevalda för att arbeta vidare mot en ny vision och nya idéer om framtiden. Utgångspunkten var de dialoger med medlemmar som ägt rum under vintern.

De många framtidssamtalen om förts runt om i landet visar både ett bredd och ett djup i de frågor som medlemmar vill sätta fokus på i en ny långsiktig vision. 

Medlemsröster om framtiden

Här hittar du det bildspel som visades på den nationella mötesplatsen som summerar de vanligaste frågorna som medlemmar lyfter fram.

Medlemsröster om framtiden.pptx

(Spara ner bildspelet på din dator. Välj bildspelsvy och klicka på startsidan så går bildspelet igång med ljud och bildväxling.)

Bilder från dagen

Ragnhild Karlsson från förbundsstyrelsen berättar om de spaningar som styrelsen gjort i sitt uppstartsarbete med en ny vision.

Mötesplatsen bjöd på många nya ansikten och spännande samtal i nya konstellationer.

Här är det "fiskskål" på gång. Personerna i den inre ringen diskuterar vad det innebär att driva villkorsfrågor som ett yrkesförbund. Yttre ringen övar på att lyssna.

Johan Hallberg är läkare och jobbar som strateg för hälsopromotion och hållbar utveckling i Landstinget Dalarna. Han bjöd på ett inspirerande föredrag om hur vi kan koppla vårt arbete i vardagen till strävan för ett hållbart samhälle. 

Nu startar formuleringsfasen! Vilka områden är viktiga att få med när vi ska formulera en ny vision och idépolitik om yrke och villkor? 

Kreativt grupparbete med framtiden i sikte.