Förtroendevalda berättar

Här berättar några förtroendevalda om sitt uppdrag och delar med sig av tips!
 • Hård kamp för bättre arbetsmiljö gav resultat

  Det var en långdragen process för bättre arbetsklimat på akutvårdsavdelningen på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Efter tre års hårt arbete och ett vitesföreläggande från Arbetsmiljöverket kunde Vårdförbundets ombud Fatmir Zobaj se glädjande resultat.

 • Inspireras av förtroendevalda skolsköterskor

  Vill dina kollegor ha dig som representant på arbetsplatsen? Har du funderat på att ställa dig valbar? Låt dig inspireras av förtroendevalda skolsköterskor i Vårdförbundet avdelning Västra Götaland.

 • Mina tankar kring förtroendeuppdraget

  Jenny Strandberg blev förtroendevald redan 2012. Här berättar hon bland annat om medlemsmöten och hur de fick hantera ett problem där arbetsgivaren omplacerade kollegor utan att ta upp i samverkan. - Då fick vi också hjälp av centrala Vårdförbundet. Det är så viktigt att komma ihåg att tillsammans är vi starka, säger Jenny som är förtroendevald på arbetsplats i Stockholm.

 • Arbetsmiljöfrågan var viktig från början

  Malin Svelander är förtroendevald på Hälsofrämjande enheten i Östersund. Verksamheten startade 2013 och redan från början var arbetsmiljö en viktig fråga. En tydlig struktur för arbetsmiljöarbetet har varit till stor hjälp när den nya verksamheten formats.

 • Så har vi lyckats med vårt arbetsmiljöarbete

  En bra dialog i arbetsgruppen och med närmaste chef, arbetsmiljö som en punkt på arbetsplatsträffar och fokus på lösningar är tre framgångsfaktorer för ett bra arbetsmiljöarbete. Det menar Malin Bogeklint, förtroendevald och skyddsombud för Vårdförbundet på barnmottagningen i Ljungby.

 • Varsågod, lär av mina misstag!

  Här kommer några snabba tips till framtida fackliga förmågor. En stafettpinne till den som tycker att det är smidigare att lära av andras misstag istället för enbart sina egna. Så skriver röntgensjuksköterskan Robert Stenman inför att hans mandatperiod som förtroendevald gick ut.

 • Så här gör jag Vårdförbundet synligt på min arbetsplats

  Så här gör jag Vårdförbundet synligt på arbetsplatsen

 • Kan varmt rekommendera alla att bli förtroendevalda

  Efter att ha gått andra dagen på basutbildningen för förtroendevalda var Stina Karlsson peppar och lade ut ett entusiastisk meddelande på facebook i gruppen "Nu pratar vi lön!". Så vi tog kontakt med Stina och frågade vad som var så inspirerande i grundkursen och vad som fick henne att bli förtroendevald.

 • Det är roligt att vara förtroendevald

  – Det är roligt att vara förtroendevald här. Jag känner ett stort stöd från medlemmarna i de frågor vi behöver arbeta med, säger Mia Jakobsson som valdes till förtroendevald i september 2012.

 • Stort utbyte av träffar med andra förtroendevalda

  Att tillsammans med medlemmarna kunna påverka på arbetsplatsen är den viktigaste drivkraften för Josefina Lind, förtroendevald för 40 medlemmar på kirurgkliniken på Höglandssjukhuset i Eksjö.