Chef i fokus

Vi berättar som vad som händer i Vårdförbundet för dig som chef och ledare och bjuder på matnyttiga reportage som hjälper dig i din chefsroll.
 • Inbjudan 8 mars - Att leda en personcentrerad vård

  Du som är chefs- och ledarmedlem är välkommen till en dag i personcentrerad anda den 8 mars 2017. Vi bjuder på vernissage med ledarprogrammets projekt i personcentrerad vård, föreläsningar och idéutbyten.

 • Du kan lyfta andra att bli chefer

  Det finns mycket du som chef kan göra för att dina medarbetare på sikt ska kunna göra en egen karriär som chef. Nedan har vi samlat råd från Vårdförbundets chefshandläggare Merja Nyholm. Dessa är riktade direkt till medarbetare som vill bli chefer. Men du som har personalansvar kan också få inspiration till hur du kan bidra.

 • Göran Stiernstedt

  Göran Stiernstedt: Det är inte för lite resurser som är problemet

  Inspirationsdagen den 29 september i Stockholm för ledar- och chefsmedlemmar handlade om hur ledarskapet kan bidra till att bättre se hela människan i vården. Flera föreläsare var på plats, bland annat Göran Stiernstedt, regeringens nationella samordnare för ökat resursutnyttjande inom hälso- och sjukvård, som konstaterade att Sverige har tillräckligt med resurser i vården, men dessa används inte på rätt sätt.

 • Britt-Mari Banck leder personcentrerat arbete med dialys

  Under inspirationsdagen 29 september för ledare och chefer berättade Britt-Mari Banck, legitimerad sjuksköterska, om hennes erfarenheter med att implementera personcentrerad vård som chef. Se hennes tips i videon nedan.