Chef i fokus

Vi berättar som vad som händer i Vårdförbundet för dig som chef och ledare och bjuder på matnyttiga reportage som hjälper dig i din chefsroll.
 • Nytt chefsnummer till Vårdförbundet Direkt

  För tre år sedan öppnade Vårdförbundet Direkt knappval 5 för chefer och ledare. För att nu ge chefer ännu bättre stöd, får Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar ett eget telefonnummer för rådgivning, 0771 – 630 630.

 • Gruppbild Ledarprogrammet

  Personcentrerad rörelse spred sig på Ledarprogrammets avslutning

  Den åttonde mars i år avslutades årets Ledarprogram med föreläsningar för de 40 deltagarna och ytterligare 90 inbjudna gäster. Deltagarna visade också upp sina projekt i personcentrad vård och delade med sig av kreativa idéer för framtiden.

 • 300 miljoner extra - så får du fler specialistutbildade medarbetare

  Under 2017 får landsting och regioner 300 miljoner i tillskott från regeringen för att fler sjuksköterskor ska specialistutbilda sig. Det innebär att du kan få fler specialister i ditt team. Exempelvis genom utbildningsanställningar.

 • Snart dags för höstens Ledarprogram - anmälan öppnar 5 april

  Vårdförbundets Ledarprogram drar snart igång sin tredje omgång. Det är ett populärt program med många fler sökande än platser. Inriktningen är hur du som chef och ledare ska kunna leda en personcentrerad vård. Anmälan är bindande och öppnar den 5 april. 40 platser finns.

 • Chefsappen

  Nu kan fler använda chefsappen

  Chefsappen finns nu tillgänglig för fler telefoner och andra enheter. I appen kan du bland annat ställa frågor till chefskollegor, hitta svar på villkorsfrågor och hitta snabblänken till lönestatistiken.