Nu har du som studerar till barnmorska och är medlem möjlighet att få åka till Aten och delta på utbildningskonferens tillsammans med Vårdförbundets delegation.

The European Midwives Association (EMA) anordnar vart tredje år en utbildningskonferens för barnmorskor och barnmorskestudenter med fokus på barnmorskeutbildningen nu och i framtiden. I år hålls konferensen 26-29 oktober i Aten.  Du kan läsa allt om konferensen här, observera att programmet ges på engelska.

Om konferensen

I takt med att den tekniska utvecklingen och digitaliseringen ökar förändras även barnmorskans arbetsuppgifter. Det blir tydligt att virtuella tjänster och digitala verktyg kan förbättra tekniken och lagarbetet, ett exempel på det är distansutbildningar. Den digitala utvecklingen kan hjälpa oss att skaffa oss teoretiska och praktiska kunskaper. Men vad kommer hända härnäst: hologrampatienter? Detta och mycket annat kommer att vara i fokus på konferensen.

Kriterier för att söka:

  • Minst 6 månaders medlemskap i Vårdförbundet.
  • Att du just nu utbildar dig till barnmorska.

Så söker du

Det enda du behöver göra för att få chans att åka är att svara på frågorna:

  • varför ska just jag få åka på konferensen? (max 50 ord).
  • vilken är den viktigaste frågan för dig som barnmorskestudent just nu? Och varför? (max 50 ord).
  • skriftligen berätta om hur du tänker sprida den erfarenhet och kunskap du får i Aten, till andra barnmorskestudenter.
  • för- och efternamn samt personnummer.
  • maila din ansökan till carita.sturesson @ vardforbundet.se

Vårdförbundet står för dina kostnader, det vill säga konferensavgift, resa och boende. Tänk på att du behöver vara ledig från dina studier 26-29 oktober.

Sista dag för att skicka in din ansökan är 31 augusti 2023.