Debatt: "Sjuksköterskor bojkottar sommarjobb på storsjukhus"

Sjukhus i Stockholm har bildat kartell för att gemensamt hålla nere våra löner. Vi nyutexaminerade sjuksköterskor accepterar inte detta och därför får storsjukhusen stå utan vikarier i sommar, skriver företrädare för ”Inte under 24.000” på DN Sthlm Debatt tillsammans med Sineva Ribeiro inför dagens manifestation.

Idag den 24 april samlas sjuksköterskestudenter i nätverket ”Inte under 24 000” från hela Sverige för att manifestera för högre ingångslöner. Vi vet värdet av all den kunskap vi tillför vården, vår legitimation med samhällsansvar efter tre års högskoleutbildning är värd minst 25 000 i månaden.

Det är ytterst pressat på sjukhusen i Stockholm. Det saknas vårdplatser och det saknas legitimerade sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och barnmorskor. För inte så länge sedan försattes exempelvis Karolinska i stabsläge.  Patienter vårdas ibland i korridorer, i mottagningsrum och på ”fel” avdelning. Patientsäkerheten äventyras. Dessutom går vi mot en sommar som tycks bli ännu värre än den förra.

Arbetsgivare är i särskilt stort behov av vår kunskap så att befintlig personal får tid till semester, rekreation och återhämtning. Storsjukhusen i Stockholms läns landsting är en av dessa arbetsgivare. Och det finns nyutexaminerade legitimerade sjuksköterskor att anställa för en högst rimlig ingångslön på 25 000 kronor.

Men istället för att göra sig till attraktiva arbetsgivare och locka nyutexaminerade sjuksköterskor bildar storsjukhusen kartell för att gemensamt hålla nere löner i Stockholm.  Nyutexaminerade sjuksköterskor accepterar inte detta och därför får storsjukhusen stå utan vikarier i sommar.

Vi kan dock inte låta bli att känna stor oro för semesterperioden. Storsjukhusen tävlar om att lösa bemanningsproblematiken på mest kreativa sätt; det ena stänger delar av verksamheten medan det andra förlänger sommarens semesterperiod eller delar ut bonus. Tror sjukhusens ledning att Stockholms invånare inte har behov av vård under sommaren eller att sjuksköterskor inte vill tillbringa semestern med familj och vänner?

Studier visar att erfarenhet räddar liv. Varför jobbar då storsjukhusen på att bränna ut sina sjuksköterskor så att de byter arbetsplats och ovärderlig kompetens och erfarenhet försvinner? En högre ingångslön, god löneutveckling och bra arbetsmiljö lockar nya sjuksköterskor och får erfarna att stanna kvar.

I en färsk undersökning med uppgifter från Landstingsstyrelsens förvaltning gick 100 miljoner kronor till inhyrda sjuksköterskor i Stockholms Läns Landsting 2012. Pengar som enligt samma prognos skulle kunna användas för att anställa 200 nyutexaminerade sjuksköterskor med en rimlig ingångslön.

I Sverige finns det ingen annan yrkesgrupp utbildad med examen inom omvårdnadsvetenskap. En vetenskap som är avgörande för patienterna och som minskar vårdkostnader. Är inte det viktigt att lägga pengar på?

Vår manifestation på Södermalmstorg är inte enbart för blivande sjuksköterskor. Den 24 april talar legitimerade sjuksköterskor, ordföranden för Vårdförbundet och blivande sjuksköterskor om sin syn på vården och kampen för rätt värdering av vår kunskap. Allmänheten får en unik möjlighet att ta ställning för framtidens sjuksköterskor och framtidens vård.

Högre ingångslön och god löneutveckling krävs av den arbetsgivare som vill anställa en nyutexaminerad sjuksköterska i Sverige 2013.

Martin Höjman
Anna Jonsson
Jonas Carlsson, talespersoner ”Inte under 24000” Stockholm
Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet

Relaterad artikel