VårdArt Vårdförbundets konstförening

Välkommen till VårdArt - konstföreningen för anställda och pensionärer på Vårdförbundet, Svensk sjuksköterskeförening, Barnmorskeförbundet och IBL. Vi är en förening som på olika sätt vill främja intresset för konst.

Medlemskap i VårdArt är en löneförmån för anställda i Vårdförbundet,
Svenska barnmorskeförbundet, Institutet för biomedicinsk laboratorievetenskap och Svensk sjuksköterskeförening.

För att ta del av VårdArts information om aktuella konstverk och aktiviteter behöver du vara medlem och inloggad. Du som är medlem i VårdArt är varmt välkommen att  titta på årets konstgalleri och läsa mer om konstföreningen!

Inloggningsuppgifter

Användarnamn och lösenord till sidorna får du när du ansöker om medlemskap. Har du glömt dessa uppgifter kan du kontakta Marianne Lindström, kassör i VårdArt, marianne.lindstrom@vardforbundet.se

Bli medlem i VårdArt du också

Välkommen att bli medlem i konstföreningen VårdArt. För att ansöka om medlemskap skickar du ett mail till Marianne Lindström, marianne.lindstrom@vardforbundet.se

Det här är VårdArt

Varje år köper föreningen in ett antal konstverk som lottas ut till medlemmarna i samband med årsmötet. VårdArts styrelse besöker under året konstgallerier och enskilda konstnärer och handplockar olika verk.

Konstverken är gjorda både av nya och tidigare kända konstnärer. Det finns något för alla smaker och en palett av olika tekniker som måleri, litografi, fotografi, skulptur och smycken köps in.

Årsmöte och utlottning

Föreningen håller årsmöte varje år. I samband med årsmötet håller man den årliga utlottningen av konstverken. Vinnare i konstlotteriet väljer konstverk efter turordning som dras på årsmötet.

Vanligtvis sker årsmötet i mars varje år. Kallelse till mötet och utlottningen kommer en månad före utsatt datum. Kan du inte delta på årsmötet och under utlottningen kan du alltid representeras av en företrädare med fullmakt. Glöm då inte att göra en prioritering av dina val till din företrädare. 

Person som inte deltar vid utlottningen och som inte har en företrädare mister eventuell vinst. 

Årsavgift

För att få ta del av lottningen ska man ha betalt in årsavgiften på 600 kronor. Årsavgiften kan betalas som engångssumma eller månadsvis via löneavdrag. Har du frågor kring årsavgiften kontakta Marianne Lindström (kassör) och Birgitta Wedahl (ordförande). Se kontaktuppgifter nedan. 

Aktiviteter i föreningen

Varje år arrangerar föreningen en konstaktivitet för medlemmarna. Det kan vara ett museibesök, en konstvandring eller föreläsning. Detta ingår i medlemskapet. 

Kontakt

Marianne Lindström, marianne.lindstrom@vardforbundet.se
(kassör)

Birgitta Wedahl, birgitta.wedahl@swenurse.se
(ordförande)