Vårt historiska årsmöte - Capio blir avdelning

Den 23 september hade vi ett historiskt årsmöte, som genomfördes både fysiskt och digitalt. Det här hände och det här innebär det att vi blir en egen avdelning istället för klubb.

Oavsett hur det blir med Covid-19 i framtiden så tror vi att det här blir formen för våra årsmöten i avdelning Capio. Med många mil mellan medlemmarna är det svårt att samla alla fysiskt så vi behöver de digitala verktygen. Nu vet vi att att det fungerar! Årsmötet inleddes med tal av Sineva Ribeiro, förbundsordförande i Vårdförbundet. Se Sinevas tal här!

På årsmötet valdes en ny styrelse som blir en avdelningsstyrelse i och med övergången från klubb till avdelning.

Vad innebär övergång från klubb till avdelning rent konkret för dig som medlem?

  • Kunskap om Capio. Du ska få hjälp och stöd av en organisation i Vårdförbundet som kan Capio som arbetsgivare och de avtal som finns i organisationen.
  • Rådgivning och stöd. Du kan alltid höra av dig till Vårdförbundet Direkt om du har en fråga eller fundering, 0771-420 420. Flera frågor kan de svara på direkt men de förmedlar kontakt med avdelningen vid behov.
  • Riktade medlemsaktiviteter. Du som medlem kan alltid besöka de medlemsaktiviteter som Vårdförbundet anordnar, oavsett vilken avdelning som håller i dem.
  • Rösträtt i avdelning Capio. Du kan inte delta i din geografiska avdelnings årsmöte då du inte längre är medlem i den och inte har rösträtt där. Du kommer att få inbjudan till årsmöte i avdelning Capio år 2021.
  • Utbildningar och aktiviteter för privat sektor. Målet är att utbildningar för förtroendevalda ska bli riktade mot privat sektor och de avtalen som gäller där.