Årsmöte 6 oktober

Den 6 oktober är det årsmöte i avdelning Capio – och i år är det ett extra viktigt möte. Alla platser i avdelningsstyrelsen, som kongressombud och ersättare samt valberedare står till förfogande och ska väljas om.

TID OCH PLATS

För att alla medlemmar ska kunna delta och påverka kan du välja om du vill delta på plats på Hotell Riverton i Göteborg eller digitalt via mötessystemet Easymeet. 

Vi startar med middag klockan 17.30 på plats i Göteborg. Cirka klockan 19.00 startar årsmötet och då loggar du som deltar in i mötessystemet.

DET HÄR HÄNDER PÅ ÅRSMÖTET

I år är det ett viktigt möte - alla platser i avdelningsstyrelsen, som kongressombud och ersättare och valberedare står till förfogande och ska väljas om. 

Efter årsmötet bjuds då på en intressant föreläsning med Angelica Neville, Lilia Vargas Alaeb och Torbjörn Severin. Föreläsningen ifrågasätter normer som ofta styr våra liv. Finns det något som är onaturligt? Är du man, kvinna eller människa? När vi möter människor som sticker ut kategoriserar vi dem allt för lätt som ”onaturliga” eller ”konstiga” – men vad säger det egentligen om oss?

Föreläsningen visas live i Easymeet för dig som deltar digitalt.

VILL DU HA EN GOODIE-BAG?

Att delta i ett årsmöte är ett enkelt sätt för dig som medlem att engagera dig i avdelningens framtid och verksamhet. Förutom möjligheten att påverka får du en goodie-bag med både lite gott och bra att ha, när du anmäler dig! Om du vill ha en goodie-bag behöver du anmäla dig senast den 22 september. 

ANMÄL DIG TILL ÅRSMÖTET HÄR

Dokument och länkar

Årsmöte i Easymeet Online

Så här fungerar årsmöte i Easymeet Online 

Årsmötet genomförs helt eller delvis i ett system som heter Easymeet Online och du deltar via din dator eller surfplatta. Smartphone kan användas, men det rekommenderas inte då videofunktionaliteten inte fungerar på smartphone.  

Dagordningen hanteras som vid ett fysiskt möte. Mötespunkterna öppnas och stängs enligt föredragningslistan och du har möjlighet att diskutera, ställa frågor, lägga förslag och rösta.

Mötet leds av en mötesordförande som hanterar dagordningen i systemet. Ordförande har stöd av en mötessekreterare. Ett digitalt möte kräver att mötesordförande och mötessekreterare har kunskap om hur systemet fungerar. Styrelsen föreslår därför en ordförande och en sekreterare som är utbildad i Easymeet Online.  

Delta i årsmötet i Easymeet Online

Den lokala styrelsen har valt en (1) av nedan varianter som form för årsmötet, läs på din avdelnings webbplats för att veta vad som gäller. 

  • Digitalt möte i realtid. Som ett fysiskt årsmöte men alla deltar digitalt.  
  • Blandat möte, digitalt och fysiskt, i realtid. Mötet sker både digitalt och fysiskt samtidigt. De deltagare som inte kan/vill ta sig till årsmöteslokalen kopplar upp sig via Easymeet. Alla i mötet använder Easymeet för att begära ordet, fatta beslut och rösta i personvalen. 
  • Digitalt möte i realtid där valen öppnas i förtid. Deltagarna möts digitalt och behandlar årsmötets punkter i realtid. Skillnaden är att valen har öppnats i förväg och möjliggör för fler medlemmar än dem som kan delta i realtidsmötet att påverka och vara med och välja. 

Förberedelser 

Du kommer att få en inloggningslänk skickad till den e-postadress du har uppgett vid anmälan till årsmötet. Följ länken du har fått för att ansluta till årsmötet. Första gången du loggar in kommer du bli ombedd att välja ett eget lösenord. När du skapat ditt konto rekommenderar vi att prova logga in en gång, för att vara säker på att det fungerar.  

Använd rätt webbläsare - Vi rekommenderar Google Chrome när du deltar i årsmötet via Easymeet Online.  

Support 

Har du frågor om Easymeet Online eller saknar din inloggningslänk - kontakta någon av våra verksamhetshandläggare via e-post:  verksamhetshandlaggare@vardforbundet.se