Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Sjuksköterskedagen 12 maj - hylla ditt yrke!

Den 12 maj är det dags att lyfta fram ditt yrke på den internationella yrkesdagen för sjuksköterskor. Du hittar material på vår webbplats som du kan använda för att hylla yrket samt länkar till blogginlägg och information om lokala aktiviteter. Och du, grattis till att du har ett av världens viktigaste yrken!

Så här kan du hylla yrket
Rabatt på fina Vårdförbundsprylar - beställ före 19 maj

Fira Sjuksköterskedagen lite extra genom att beställa våra rabatterade produkter. Vad sägs om ett datafodral 29 kr (ordinarie pris 110 kr), ryggsäck 199 kr (ordinarie pris 270 kr), termos 59 kr (ordinarie pris 85 kr). Rabatten gäller till och med 19 maj. Logga in på webbplatsen, exempelvis med ditt bank-id, och gå in i medlemsbutiken för medlem. Där väljer du profilprodukter och REA för att hitta produkterna.

Logga in på webbplatsen för att beställa
Gästblogg: "Jag har valt att lämna min arbetsplats inför sommaren"

Fram tills nu har det funnits minst en specialistutbildad sjuksköterska (IVA eller anestesi) i tjänst på varje arbetspass men på grund av svårigheter med att rekrytera så släpper enhetens ledning nu på det kravet. Enheten som jag jobbar på hette tidigare IVAK men eftersom vi inte längre har några IVA-platser så heter vi numera Akut omhändertagande. Det betyder inte att vi inte längre får de svårt sjuka patienterna hos oss.

Läs Kristina Sundells blogginlägg
Gästblogg: Så är det att jobba med forskning - Anna Pilfalk berättar

Jag skyndar ner för trapporna till entrén där jag ska träffa familjen som den här veckan ska medverka i vår tvillingforskning. Samma sak varje onsdag kl 9, ny familj från någonstans i Sverige som kommer till vår forskningsmottagning för tre dagar av undersökningar. Det första besöket har föregåtts av flera månader av kontakt...

Läs hela Anna Pilfalks blogginlägg
Gästblogg: Teresa berättar varför hon valde att specialisera sig inom vård av äldre

Jag tror stenhårt på att sjuksköterskeledda mottagningar och specialistutbildade sjuksköterskor är vägen att gå och ett sätt att ta till vara vår breda kompetens, både inom sjukdomslära, medicinsk vetenskap och genom vår stora kunskap inom området omvårdnad. Att förebygga och främja hälsa och den enskildes möjlighet att leva ett meningsfullt liv, även högt upp i åldrarna tror jag på.

Läs Teresa Hagelbergs blogginlägg
Gästblogg: Åsa tror att bättre nattvillkor på ambulansen i Jokkmokk skulle minska rekryteringsproblem

Villkoren för oss sjuksköterskor och oss specialistutbildade skiljer sig dock från andra och framför allt då sjukhus anslutna ambulansstationer. Vi är uteslutna från det nattavtal som Region Norrbotten har med Vårdförbundet. Vi får alltså inte ta del av den betydande förkortning av veckoarbetstid som det avtalet innebär.

Läs Åsa Mattssons blogginlägg
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -