Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vi behöver en nära vård som möter behoven

Det är hög tid att vården kommer närmare befolkningen och möter människors behov med helhetssyn. Vi behöver en modern, nära vård som är proaktiv, hälsofrämjande och kan möta personer med vitt skilda behov.

Idag är vården sjukhustung och osammanhängande. Allt för ofta ligger fokus på sjukdom och diagnos, istället för att stärka hälsa och livskvalitet.

Läs hela ledaren från Sineva Ribeiro
Ny lönestatistik ute nu

Nu finns uppdaterad lönestatistik från 2016 med siffror för nära 85 000 medlemmar. Lönestatistiken visar en individuell löneutveckling över hela landet i landsting och kommuner på 3,7 procent.

Ta del av ny lönestatistik
Få rabatt på kryssningar

Som medlem i Vårdförbundet får du ta del av våra semestererbjudanden. Unna dig till exempel en kryssning till förmånligt pris? Vi har rabatt på Birka Cruises, Tallink Silja och Viking Line.

Få medlemsrabatt
Kan de flytta min semester nu?

Är du orolig efter domen i Arbetsdomstolen 24 maj om indragna semestrar? Här kan du läsa några vanliga frågor och svar. Viktigt att få arbetsgivaren att förstå att de ansvarar för en långsiktig plan av bemanning - med bättre villkor.

Svar på de vanligaste frågorna
Beordran - en sista utväg vid akuta situationer

Beordran kan enbart användas som akut åtgärd samma dag. Alla arbetsgivare vet att sommaren kommer och att personal ska ha semester. Det är inte tillåtet att lösa sommarsituationen genom att beordra in personal långt i förväg. Hos oss får du råd och stöd.

Detta gäller vid beordran
Engagera dig i kongress 2018

Ett år kvar till kongressen. Du som är medlem har förstås möjlighet att påverka nästa kongress som äger rum 14-17 maj i Uddevalla. 2018. Genom motioner, val, nomineringar och medlemsmöten kan du engagera dig.

Så påverkar jag kongressen som medlem
Värva kollega - en vecka kvar!

Vi har förlängt värva-kollega kampanjen till 16 juni. Det ger dig en vecka till att värva en kollega och få biobiljett. Blir vi fler så blir vi starkare!

Värva en kollega du med!
Det viktiga är mötet mellan människor

Hanna Lundstedt är sjuksköterskan och medlemmen som samordnar omställningen till personcentrerad vård i landstinget Sörmland. Det sker framförallt genom konkreta verksamhetsnära utvecklingsprojekt.

Så ställde vi om till personcentrerad vård!
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -