Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Höjd pensionsålder kräver bättre villkor och arbetsmiljö

- Det är orimligt att höja pensionsåldern utan att först ha kommit till rätta med de omfattande bristerna i villkor och arbetsmiljö som finns inom vården! Vi behöver en arbetsmiljö där heltid är möjligt, bättre löneutveckling för specialister och bättre möjligheter för chefer att leda vården.

Läs Sineva Ribeiros debattartikel
Prata delegeringsrutiner på nästa APT

Från årsskiftet började nya delegeringsregler kring läkemedel att gälla. Var med och påverka era rutiner i samtal med kollegor, chef och arbetsgivare. Använd gärna vårt material för att få fart på diskussionerna.

Här hittar du delegeringsregler och diskussionsmaterialet
Ut och njut - medlemsrabatt på friluftsartiklar

Som medlem i Vårdförbundet får du 10% rabatt på sport- och och friluftsartiklar på Alewalds. Gäller även familjemedlemmar på samma adress.

Så får du din rabatt
6 tips att hjälpa din nya kollega

Att välkomna nya på arbetsplatsen kan tyckas vara självklart, men på grund av stress kan det enklaste missas - som att visa kollegan personalrummet eller akutvagnen.

Läs våra enkla tips att välkomna ny kollega!
Saknar du förtroendevald på din arbetsplats?

För att kunna påverka på arbetsplatsen är det viktigt att ha en förtroendevald. Saknar ni det - passa på att välja er talesperson. Kanske du själv eller din kollega är intresserade? Att ha en förtroendevald tillika skyddsombud innebär att det blir lättare för er att påverka t ex arbetsmiljön. Vi ser till att den förtroendevalda får facklig grundutbildning. Välkommen till ett kul och viktigt uppdrag!

Så här väljer ni förtroendevald
Rekordmånga förslag till kongressen

I år har vi fått in ett rekordstort antal motioner till kongressen, nästan 200 förslag. De rör en mängd frågor. Vi är jätteglada för det stora engagemanget – fortsätt att påverka! Kom också ihåg att senast 31 januari kan du nominera kandidater till uppdrag.

Läs alla motioner här
Rabatt på spännande läsning

Som medlem i Vårdförbundet kan du testa två nummer av tidningarna Modern Psykologi eller Forskning & framsteg för endast 50 kronor!

Gå in och beställ dina tidningar
Kraftig prissänkning på livförsäkring

Som medlem i Vårdförbundet har du möjlighet att teckna en förmånlig livförsäkring för dig och din partner hos Folksam. Från 1 januari blir livförsäkringen extra förmånlig eftersom Folksam sänker priset med upp till 70%!

Läs mer om dina försäkringar
Betala med autogiro och få trisslott

När du väljer att betala din medlemsavgift med autogiro slipper du pappersfakturor och sparar både tid och miljö. Som tack får du en trisslott av oss! Du fixar snabbt autogiro med BankID.

Fixa autogiro på två minuter
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -