Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Din kompetens är oersättlig

Arbetsgivare tar till alltmer desperata grepp för att lösa bemanningsproblemen. Vårt gemensamma fackliga arbete är därför viktigare än någonsin!

Var med och gör skillnad, skriver Sineva Ribeiro
Karensdag blir karensavdrag

Vi har kämpat hårt för ett rimligt karensavdrag för våra medlemmar. Med de nya reglerna ska avdraget från sjuklönen bli mer rättvist, så att den som arbetar långa pass och komprimerat inte drabbas orimligt hårt vid korttidsfrånvaro.

Karensdag blir karensavdrag från årsskiftet
Dags för jämställda och hälsosamma villkor till våra medlemmar!

Vårdförbundet säger upp det centrala kollektivavtalet med Sveriges kommuner och landsting (SKL) samt Sobona. Förutom yrkanden om hälsosamma arbetstider vill vi se en särskild lönesatsning på särskilt yrkesskickliga barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor, specialister och chefer.

Läs om våra yrkanden och förslag inför förhandlingarna
Är du och din familj tryggad även om det oväntade händer?

Du vet väl om att du genom Vårdförbundet kan teckna privata försäkringar via Folksam till ett mycket förmånligt pris? Hemförsäkring, barn- och ungdomsförsäkring, diagnosförsäkring och sjukkapitalförsäkring är bara några av de försäkringar du kan välja mellan.

Läs mer om försäkringserbjudandena
Tips på poddar om hälsa och vård

Här får du våra tips på några poddar inom områdena hälsa, vård och om förändring och att påverka. Lyssna på bussen eller tåget, på väg till jobbet, när du städar, när du är ute och går, eller när du får en stund över för dig själv.

Här finns hela listan med tips på poddar!
Tufft bemanningsläge

Vårdförbundet har låtit Novus göra en medlemsenkät för att undersöka beredskap och ledighet inom vården under jul och nyår. En av tio kände oro för patientsäkerheten. Arbetsgivarna måste börja planeringen tidigare och förbättra arbetsvillkoren vad gäller bemanning och arbetstider.

Läs mer om vår undersökning och förslag på lösningar
Ny medlemsavgift 2019

Den 1 januari 2019 höjde Vårdförbundet medlemsavgiften med 30 kronor från nuvarande 265 kr per månad till 295 kr per månad. Ändringen gäller endast för dig som är yrkesverksam medlem. Det är fyra år sedan Vårdförbundet senast höjde medlemsavgiften.

Ny medlemsavgift
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -