Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
OB-ersättningar våren 2017

Det är många helgdagar fram till sommaren – vi ger dig hela listan med vilka OB-tillägg som gäller inom landsting, regioner och kommuner.


Skriv ut och spara listan
Värdera min kunskap

Snart är det dags för årets lönesamtal. Det kan minst sagt kännas hopplöst att försöka påverka sin lön när man vet att chefen inte har många kronor att fördela. Men vi måste tillsammans fortsätta arbetet för att våra yrken ska värderas högre och för att var och en av oss ska få den lön som vår kunskap, erfarenhet och kompetens motsvarar.

Läs Sineva Ribeiros ledare
Tips inför lönesamtalet

Här får du konkreta tips på vad du bör tänka på både inför och under lönesamtalet med din chef. Broschyren Vår lön, som kom med i årets första nummer av Vårdfokus, ger dig unik jämförande lönestatistik. Den finns även att beställa och ladda ner i Medlemsbutiken.

Hitta råden för lönesamtalet här
AST-villkoren var avgörande för Linda

- Det känns jättebra att jag får specialistutbilda mig som en del av min anställning. Jag tror inte att jag valt att söka till utbildningen till distriktssköterska annars. Det säger Linda Orrvik som fick en av de 17 utbildningsanställningar som Örebro hittills har inrättat. Linda tycker att du också ska kräva en AST när du specialistutbildar dig.

Inspireras av Lindas berättelse!
300 miljoner till fler specialistsjuksköterskor

Nu finns alla möjligheter för fler landsting och regioner att införa Vårdförbundets modell för utbildningsanställningar – AST. I slutet av 2016 slöt vi ett nytt centralt avtal där bland annat vikten av fler utbildningsanställningar för att lösa kompetensförsörjningen lyftes fram. Nu skjuter regeringen till 300 miljoner ur professionsmiljarden för att få fler specialistsjuksköterskor.

Läs mer om satsningen
Medlemserbjudande: Semestra i Italien

Som medlem i Vårdförbundet har du möjlighet att bo billigt på semesteranläggningen Riva del Sole i vackra Toscana. Ta chansen att vila upp dig i naturskön miljö och besök spännande italienska utflyktsmål. Boka före 31 mars för att få din rabatt.

Få medlemsrabatt här
Vården väljarnas viktigaste fråga

Den viktigaste politiska frågan just nu är sjukvården. Det visar en ny undersökning från Novus. Bemanningsproblemen i landstingen har granskats av Vårdfokus. Sineva Ribeiro och flera av våra medlemmar har debatterat i tidningar, radio och TV för att lyfta att nu måste även personalens villkor upp på dagordningen!

Vem tar ansvaret?
Nominera till Årets Vårdchef

Från och med år 2017 delar Vårdförbundet ut pris till Årets Vårdchef. Du kan till exempel nominera din chefskollega eller din egen chef. Bland kriterierna finns att chefen har åstadkommit förändring i vården och tar tillvara på medarbetares kompetenser. Priset kommer delas ut i samtidigt med Vårdförbundspriset på Vårdgalan den 7 oktober.

Här nominerar du till Årets Vårdchef
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -