Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Kräv en AST

Äntligen ser vi en rejäl ljusning för villkoren under specialistutbildning. Men det behöver gå snabbare att införa akademisk specialisttjänstgöring, (AST).

Under 2017 får landsting och regioner 300 miljoner extra från regeringen för att fler sjuksköterskor ska specialistutbilda sig. Nu är det upp till arbetsgivarna att se det stora värdet i att satsa på utbildningsanställningar och att sluta kollektivavtal med oss om villkoren. Men det är också upp till dig som vill specialistutbilda dig att kräva en AST, Akademisk specialisttjänstgöring, av din arbetsgivare.

Läs hela Sineva Ribeiros ledare
Sista chansen att nominera till Vårdförbundspriset

Hjälp oss att lyfta vårdens hjältar som gör skillnad varje dag. Nominera till Vårdförbundspriset och Årets Vårdchef senast 16 april. Med prissumma på 500.000 kr är det ett av Sveriges största priser inom vårdområdet.

Läs mer och nominera till priserna
Ditt yrke förtjänar att hyllas

Redan på påsken den 15 april är det yrkesdag för biomedicinska analytiker. Sedan följer barnmorskedagen 5 maj och sjuksköterskedagen 12 maj. Vi kommer lyfta varje yrke speciellt under flera veckor i april och maj. Hur kommer du fira? Fota, filma och berätta om ditt livsviktiga yrke i sociala medier och tagga med #minyrkesdag.

Fira din yrkesdag!
Möt Vårdförbundet på Ambulans 2017

Den 25-26 april är det dags för Nordens största mötesplats för dig som arbetar inom ambulanssjukvård. Vårdförbundet finns naturligtvis på plats! Kom till oss och prata om förutsättningarna i ditt yrke, dina villkor och annat du tycker är viktigt.

Här finns vi på plats
Piffa upp hemma med nytt glas och porslin

Visste du att som medlem får du 25% rabatt på både glas och porslin? Vi kan erbjuda det tillsammans med Svenska Porslins- & Glasvaru AB. En av flera medlemsrabatter som du kan få genom oss.

Läs om rabatt på glas och porslin
Är du på väg att bli chef?

Vi vill ge dig en bra start på din nya karriär. För dig som är på väg att bli chef eller ledare är det värt att titta närmare på Vårdförbundets chefs- och ledarförmåner. 

Förlossningsvården får 500 miljoner extra i vårbudgeten

Regeringen har uppmärksammat krisen i förlossningsvården. Den 28:e mars meddelade Socialdepartementet att extra pengar skjuts till.

Läs Vårdfokus artikel
Prenumerera på Vårdfokus nyhetsbrev

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -