Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vårdförbundet Direkt finns här för dig - hela sommaren!

Även som förtroendevald kan du få snabb och proffsig hjälp i ditt uppdrag genom Vårdförbundet Direkt. Du når oss varje vardag på 0771- 420 420.

Ta hjälp av oss i sommar
Medlemmar berättar på nya affischer

Nu finns fyra inspirerande medlemsberättelser som affischer. Sätt upp dem på arbetsplatsen eller på andra ställen där medlemmar och kollegor passerar.

Här hittar du affischer att skriva ut!
Värva nya kollegor i sommar

Sommaren är här och med den många nya kollegor. Hälsa dem välkomna och berätta om erbjudandet "3-månaders kostnadsfritt medlemskap". Fortsätt det framgångsrika rekryteringsarbete ni gör. Tillsammans är vi starka!

Kampanjregler, material och argument för medlemskap finns här
Hård kamp för bättre arbetsmiljö gav resultat

Det var en långdragen process för bättre arbetsklimat på akutvårdsavdelningen på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Efter tre års hårt arbete och ett vitesföreläggande från Arbetsmiljöverket kunde Vårdförbundets ombud Fatmir Zogaj se glädjande resultat.

Läs berättelsen från förtroendevalda Fatmir Zogaj
Parterna överens om strejkrätten

Med anledning av den pågående utredningen om strejkrätten har parterna på svensk arbetsmarknad enats om att säkra rätten att vidta stridsåtgärder för att teckna kollektivavtal. Strejker eller andra konfliktåtgärder med andra syften än att teckna kollektivavtal kommer enligt förslaget inte längre att vara tillåtna.

Läs mer om parternas överenskommelse
Nya chefsspecialister - nya chefskort

I medlemsbutiken finns nu nya chefskort "Chefserbjudande dubbelsidigt kort" och de tidigare ska inte längre användas. De tidigare kontaktkorten för chefsspecialisterna ska också slängas då vi fått nya chefsspecialister. Vi välkomnar nya specialisterna Marlene Furbeck och Annika Cederholm.

Beställ nya chefskort i medlemsbutiken
Hantera personuppgifter säkert - Webbutbildning för förtroendevalda

Den nya dataskyddslagstiftningen (även kallad GDPR) gäller från den 25:e maj. För att medlem ska känna sig trygg behöver du som är förtroendevald ta del av den utbildning om hur vi hanterar personuppgifter. Efter sommaren kommer du behöva identifiera dig på säkert sätt för att hantera medlemmars personuppgifter, till exempel via Bank-ID. Vi hör av oss i anslutning att det börjar gälla!

Förbered dig genom webbutbildning
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -