Chefer och Ledare

Omvärlden - vecka 51, 2020

img
img

Omvärldsbevakning från Vårdförbundet för dig som är chef eller ledare.

GOD JUL, hörs igen 2021.

img

God Jul!

img Jonas Vallgårda, Vardforbundet / 18 Dec 2020  

Hej,

Till er chefer och ledare som har och har haft ett tufft arbete under detta annorlunda år 2020 vill jag framföra ett stort tack för det ni gör för era medarbetare, vården och samhället. Jag vill önska er en fin jul och nyårshelg,  

Med vänlig hälsning , Annika Cederholm - chefspecialist Vårdförbundet

Vårdförbundet finns för dig i mellandagarna på Vårdförbundet direkt chef. Har du frågor och funderingar om din anställning eller behöver stöd i din yrkesroll hör av dig till oss. 

https://www.vardforbundet.se/tjanstesidor/vardforbundet-direkt/

Färsk undersökning visar: Svenska chefer har svårt med distansarbetet

img Jonas Vallgårda, News Powered by Cision / 18 Dec 2020  

En riksomfattande undersökning, gjord på uppdrag av Office Management, visar att pandemin förflyttat det svenska näringslivet in i digitaliseringen mycket snabbt. Hälften av cheferna i undersökningen uppger svårigheter med digitalt ledarskap. Det faktum att en klar majoritet av de anställda trivts med flexibiliteten, som distansarbetet ger, driver en polarisering och ställer krav på en uppdaterad företagskultur. 

Sista minuten-klapparna till chefen – rimmat och klart!

img Jonas Vallgårda, Tidningen Chef Nyheter / 17 Dec 2020  

Fortfarande på jakt efter den rätta julklappen till chefen i din närhet? Ingen panik, Chef har hela listan över de perfekta chefs-julgåvorna, noggrant anpassade till respektive roll – alltihop rimmat, klappat och klart! 

Hr-chefernas recept: Så klarar vi rekryteringen

img Jonas Vallgårda, Dagens Samhälle / 18 Dec 2020  
Varje år fram till 2029 måste landets kommuner och regioner rekrytera 13 200 nya medarbetare – bara för att täcka de ökande behoven. Hur ska det gå till? Dagens Samhälle ställde frågan till fyra kommunala hr-chefer.

Ny studie: ​Sjukvårdspersonal som jobbar med covid-patienter har högre risk att själva bli smittade

img Jonas Vallgårda, Mynewsdesk Offentlig Sektor / 17 Dec 2020  
“Resultaten visar att vi inte kan slå oss till ro". Det säger Magnus Rasmussen, infektionsläkare på Skånes universitetssjukhus och professor vid Lunds universitet, om en ny studie där sjukvårdspersonal som jobbar med covid-19-patienter konstaterats vara i större risk att själva smittas för viruset – jämfört med personal som vårdar andra patienter.

Employer branding – 3 trender inför 2021

img Jonas Vallgårda, HRnytt / 17 Dec 2020  
Medarbetarnas genuina åsikt om hur de upplever företaget har blivit allt viktigare. Inte bara för att rekrytera nya talanger, utan också för att stärka varumärket. Men det senaste året har skakat om och förändrat många rekryteringsprocesser i grunden. Här är 3 trender inom Employer branding att hålla koll på inför det nya året.

Vårdlarmet: Personalen lämnar sjukhusen

img Jonas Vallgårda, SVT Nyheter Inrikes / 12 Dec 2020  
Vården har pressats hårt under coronaåret 2020. Nu varnar facket för att fler lämnar yrket under pandemins andra våg. – Personalen orkar helt enkelt inte, säger Josefine Lundqvist, sjuksköterska och fackligt ombud för Vårdförbundet.
 

Sammanställt av: Jonas Vallgårda, yrke & vårdutveckling.

Bild av Larisa Koshkina från Pixabay

Vill du inte längre få nyhetsbrev från Vårdförbundet? Avregistrera dig här »