Chefer och Ledare

Omvärlden - vecka 45, 2019

img
img

Omvärldsbevakning från Vårdförbundet för dig som är chef eller ledare.

img

De 6 mest kritiska uppgifterna för första linjens chefer

img Jonas Vallgårda, Tidningen Chef Nyheter, 07 Nov 2019  
Första linjen-chefer är de som har de största utmaningarna i organisationen men också störst påverkan på resultatet. Trots det tar det tolv år innan de får sin första ledarskapsutbildning. Det vill författarna till bästsäljande boken Everyone Deserves A Great Manager råda bot på. Enligt statistik publicerad i Harvard Business Review är man ungefär 30 år när man blir chef för första gången. Och 42 år gammal – alltså hela tolv år senare – får man sin första ledarskapsutbildning.

Nationell samordnare för kommunal äldreomsorg

img Jonas Vallgårda, Sveriges Radio Ekot, 07 Nov 2019  
Regeringen tillsätter en nationell samordnare inom kommunal vård och omsorg. Syftet är bland annat att få fler att vilja jobba för kommunerna.

De går före med digifysisk vård

img Jonas Vallgårda, Suntarbetsliv, 05 Nov 2019  

Numera är det lugnt i väntrummet på Ringens vårdcentral. Många patienter får istället vård via en chatt - något som har skapat stora förbättringar för både patienter och personal.

Stor brist av utbildad vårdpersonal i framtiden

img Jonas Vallgårda, Dagens Medicin Nyheter, 05 Nov 2019  
Universitetskanslersämbetet förvarnar om stora utmaningar i sin nya rapport om framtidens behov av högskoleutbildade.

Stadsparker motverkar stress och psykisk ohälsa

img Jonas Vallgårda, Dagens Samhälle, 04 Nov 2019  

När städerna i Sverige växer både på bredden och höjden måste det gröna följa med i båda riktningar. Miljöerna måste vara vackra, tillgängliga och kännas trygga. Närhet till grönska förebygger dessutom stress och psykisk ohälsa.

Mindre toppstyrt arbetsliv har gett fler möten

Jonas Vallgårda, Prevent Arbetsliv Forskning, 04 Nov 2019  

Har du ofta känslan av att din arbetsdag slukas av möten? Nu visar forskning att mötena faktiskt har blivit fler och anledningen är ett mindre hierarkiskt arbetsliv där möten används för att skapa konsensus och förankra beslut. Av tradition har möten i arbetslivet handlat om att fatta beslut och slå klubban i bordet, men synen på mötets roll och betydelse har förskjutits. I dag har vi möten för att lyfta frågor och problem som i sin tur ska förankras, återkopplas eller rapporteras. Vilket leder till nya möten.

"Ingen frisk hjärna gillar förändring"

img Jonas Vallgårda, Tidningen Chef Nyheter, 04 Nov 2019  
En genomtänkt förändringsledning kan förbättra resultatet för verksamheten, skriver författarna till boken "Förändringsledning". Vad fick er att skriva boken? "Vi tyckte att det saknades en bok om hur man på vetenskaplig grund kan arbeta med planerad förändring i en svensk kontext." Varför sätta det mänskliga perspektivet i centrum i förändrings­arbete?  "Ingen förändring kommer till stånd om inte människor ändrar sina beteenden. Det är just det som är svårt.

Möt Vårdförbundet på kvalitetsmässan

Vårdförbundet, 08 Nov 2019  
img
 

Sammanställt av: Jonas Vallgårda

Bild av Larisa Koshkina från Pixabay

Vill du inte längre få nyhetsbrev från Vårdförbundet? Avregistrera dig här »