Chefer och Ledare

Omvärlden vecka 43 - 2018

img
img

Omvärldsbevakning från Vårdförbundet för dig som är chef eller ledare.

img

Medarbetare testar ny teknik för framtidens vård på Akademiska

img Jonas Vallgårda, Mynewsdesk Offentlig Sektor, 2018-10-26  
Takbelysning som efterliknar naturligt dagsljus och separata ljudrum som gör att patienter inte störs när flera vårdas på samma sal. Det är några exempel på ny teknik som just nu testas på Akademiska sjukhuset. Avsikten är att hitta nya, innovativa lösningar till den nya barnintensiven som ska öppnas 2020, men lösningarna kan även komma att användas på övriga sjukhuset.

How to Tell Your Team That Organizational Change Is Coming

Jonas Vallgårda, Harvard Business Review, 2018-10-26  

Executive Summary: From time to time, every leader has to deliver news that is hard for employees to hear. To do it well, plan for the rollout to take more time than you think is necessary. Equip all levels of management to explain the context, so that no one is caught flat-footed. Describe how the new solution alleviates an organizational pain point. Make sure you can discuss how the change will affect people on an individual level; people's first reaction is often to ask, "How will this change things for me?" Give the affected people as many options and as much participation as you can.

Forskare: Tillit kommer inte på beställning

img Jonas Vallgårda, Dagens Samhälle All Debatt, 2018-10-25  
Vår rekommendation till Finansdepartementet är att inte blanda ihop tillit och förtroende och att inte göra tillit till både ingrediens och resultat, skriver flera forskare med anledning av Tillitsutredningens remissrunda.

Bättre arbetsvillkor nyckel till förstklassig vård

img Jonas Vallgårda, Göteborgs-Posten, 2018-10-25  
Just nu pågår förhandlingar om vem som ska ta över styret i Västra Götaland. Vi lyfter de största utmaningarna som detta behöver ta tag i för att skapa en vård i världsklass för alla.

Den "ofrivilliga" chefen – som nu leder 1000 personer

img Jonas Vallgårda, Tidningen Chef Nyheter, 2018-10-24  
Att bli chef fanns inte på kartan. För läkaren Carolina Samuelsson var forskning och patientkontakt det väsentliga. Nu leder hon en av Sveriges största universitetskliniker med över tusen anställda. T vå städer. Två vårdkliniker, drabbade av personalbrist och inre stridigheter, med skilda kulturer och arbetssätt. Uppdraget att slå ihop de båda klinikerna i Lund och Malmö till en välsmord och välfungerande verksamhet var en så kallad utmaning för Carolina Samuelsson när hon tillträdde som chef för operations- och intensivvården vid Skånes

Utbildning ska få sjuksköterskor att stanna

img Jonas Vallgårda, Sveriges Radio Malmöhus Nyheter, 2018-10-24  

En kompetensstege ska minska bristen på sjuksköterskor. Det vill åtminstone sjukhusledningen på Skånes universitetssjukhus testa i ett nytt försök. Tanken är att sjuksköterskor ska kunna öka sin kompetens inom sitt specialistområde genom fem olika utbildningssteg. I pilotprojektet ingår till en början två verksamhetsområden, och förhoppningen är att skapa bättre arbetsvillkor och därmed få sjuksköterskor att stanna kvar.

Ny modell ger yngre snabb demensdiagnos

img Jonas Vallgårda, Dagens Medicin Nyheter, 2018-10-24  
Som första mottagning i Sverige använder Kognitiva mottagningen på Karolinska universitetssjukhuset en ny modell för demensutredningar. Tiden till diagnos har kortats från tre månader till fem dagar.

Hur skapar man rätt förutsättningar för chefer att vara chefer och för de nya generationerna att vilja bli chefer?

img Jonas Vallgårda, Nyckeltalsinstitutet Blogg, 2018-10-20  
Hur skapar man rätt förutsättningar för chefer att vara chefer och för de nya generationerna att vilja bli chefer? I en föränderlig värld med influenser från nya "buzzwords" inom ledarskap och nya generationer där ledarskapet är viktigast utifrån val av arbetsgivare kommer fokus på ledarskapet bli viktigare än någonsin. I mitt arbete som konsult inom verksamhetsutveckling har jag länge sett hur ansvaret och arbetsbördan för chefer ökar. Främst är detta på mellanchefsnivå där trycket ökar både uppifrån och nerifrån.

Alla läkare är ledare – så varför blir de inte chefer?

img Jonas Vallgårda, Dagens Samhälle All Debatt, 2018-10-20  
Vid rekrytering av chefer inom vården efterfrågas i dag sällan kunskap om verksamheten, i stället annonserar man efter någon som skulle kunna leda vilken verksamhet som helst. Men med chefskapet frikopplat från den professionella kunskapen riskerar vi att styra fel.
 

Sammanställt av: Jonas Vallgårda

Vill du inte längre få nyhetsbrev från Vårdförbundet? Avregistrera dig här »