Chefer och Ledare

Omvärlden - vecka 19, 2020

img
img

Omvärldsbevakning från Vårdförbundet för dig som är chef eller ledare.

 

img

"Det var en utmaning att försöka förbereda personalen på något som jag själv inte vet hur det kommer bli"

img Jonas Vallgårda, Sjuksköterskebloggen / 08 May 2020  

Vårdenhetschefen Sigbritt Willers arbetar på IMA för covid-19 patienter. Här bloggar hon om utmaningen i att flytta en hel avdelning till förmån för att kunna behandla och vårda personer som drabbats av covid-19. 


Håll dig uppdaterad på instagram!

img Jonas Vallgårda, Instagram / 08 May 2020  

Du som är chef eller ledare hittar nyheter, tips och inspiration på Vårdförbundets Chefs- instagram konto. 

Klicka nyhetslänken för att komma till instagram och följa oss.


Viktigt med mellanrum för återhämtning

img Jonas Vallgårda, VD-tidningen / 08 May 2020  
Forskare vid Högskolan Kristianstad har studerat hur arbetsrelaterad stress och hälsa hänger ihop. Speciellt har de tittat på mellanrummets betydelse.

10 ledarskapspoddar du inte vill missa

img Jonas Vallgårda, Tidningen Chef Nyheter / 07 May 2020  
Poddar om ledarskap, karriär och arbetsliv har fullkomligt exploderat på sistone. Vi har listat 10 av de bästa just nu. Medan coronakrisen vänder upp- och ner på jobbmarknaden, fortsätter podd-radion sitt segertåg som ett av mediesektorns mest snabbväxande segment. Inte minst har antalet chefs- och ledarskapspoddar på kort tid exploderat. Urvalet av poddar för dig som är intresserad av allt från kreativitet på jobbet, lönesamtal, framgångsrik karriär till employer branding är enormt.

Smittföreskrifter på äldreboenden följs inte

img Jonas Vallgårda, Dagens Nyheter Senaste Nytt / 06 May 2020  
Brister i hygienrutiner i en tredjedel av fallen som undersökts.|Det är stor skillnad mellan hur olika yrkesgrupper följer hygienreglerna inom äldreomsorgen, enligt Socialstyrelsens rapport.

Kry öppnar fysiska vårdcentraler i Stockholm

img Jonas Vallgårda, Dagens Medicin Nyheter / 06 May 2020  
Den digitala vårdtjänsten Kry tar ytterligare kliv i den fysiska världen. Bolaget har ansökt om att öppna tre mottagningar i Stockholm. Dörrarna slås upp redan i sommar.

"Vem har ansvaret om man skadas i hemmet?"

img Jonas Vallgårda, Du & Jobbet / 04 May 2020  
Har du tillräckligt bra arbetsutrustning när du arbetar hemma? DEBATT Arbetsgivaren har ansvar för arbetsmiljön också när man arbetar hemma. Men det finns praktiska svårigheter. Se till att medarbetarna har tillräckligt bra teknik och kontorsmöbler, uppmanar Peter Johansson, vd på företaget DPJ. Coronaviruset har medfört att många arbetar hemifrån. Det som tidigare avhandlades i möten gör man nu med hjälp av videomöten och tekniska hjälpmedel. De flesta upplever att det här fungerar förvånansvärt bra.

Framtidens chefer slipper strategifrågan?

img Jonas Vallgårda, M Dalsvall Blogg / 02 May 2020  

Många lyfter fram krav som framtidens chefer måste kunna möta och hantera. Vi vill peka på ett antal måsten som de borde slippa. Det första är strategifrågan. I de klassiska idéerna om ett gott chefs och ledarskap kommer alltid "strategi" högt. Ordet betyder ungefär krigskonst och bygger på att man i förväg kan klura ut konkurrenter/fienders nästa […] Inlägget # 4. Framtidens chefer slipper strategifrågan? dök först upp på HR Akuten.

 

Sammanställt av: Jonas Vallgårda, yrke & vårdutveckling.

Bild av Larisa Koshkina från Pixabay

Vill du inte längre få nyhetsbrev från Vårdförbundet? Avregistrera dig här »