Chefer och Ledare

Omvärlden - vecka 17, 2020

img
img

Omvärldsbevakning från Vårdförbundet för dig som är chef eller ledare.

 

img

Vägledning: Ditt arbetsmiljöansvar som chef i kristider

img Jonas Vallgårda, Vardforbundet / 24 Apr 2020  

Här kommer Vårdförbundets vägledning om ditt arbetsmiljöansvar.

I krislägen ökar trycket på att fatta rätt beslut vid rätt tillfälle och många svåra situationer och avvägningar uppstår. Som första linjens chef behövs ditt stöd både för medarbetare, patienter och närstående.

I svåra situationer blir det ännu viktigare att göra rätt avvägningar - särskilt för dig som är chef. Här är Vårdförbundets tips...

När konflikten briserar – så agerar du som chef

img Jonas Vallgårda, Dagens Samhälle / 24 Apr 2020  

Ta det inte personligt om du hamnar i en konflikt med personalen. Och stanna inte kvar som chef till varje pris. De råden ger psykoterapeuten Jakob Carlander till chefer inom kontaktyrken.

World leaders due to launch COVID-19 drugs, vaccine plan: WHO

img Jonas Vallgårda, Reuters Health News / 24 Apr 2020  

French President Emmanuel Macron and German Chancellor Angela Merkel will help launch a global initiative on Friday to accelerate work to fight COVID-19, the World Health Organization said, but the United States said it will not take part.

Här nominerar du till Årets Vårdchef 2020!

img Jonas Vallgårda, Vardforbundet / 24 Apr 2020  

Vem vill du hylla i coronatider?

Passa på att lyfta en chef som i dessa coronatider kämpar för sin egen, din och dina kollegors tuffa arbetssituation, villkor eller arbetsmiljö. Nominera till Årets Vårdchef, ett av Vårdförbundets priser som delas ut på Vårdgalan i höst.

Ökad användning av videomöten inom Capio

Jonas Vallgårda, Mynewsdesk Politik / 24 Apr 2020  
​I den situation som vi befinner oss med Corona, har videomöten visat sig vara ett bra alternativ för att upprätthålla behandlingar och möten med patienter på distans. En kraftig ökning har skett av antalet genomförda videomöten.

Artikel #3. Kampen mellan profession och administration.

img Jonas Vallgårda, M Dalsvall Blogg / 22 Apr 2020  

När pandemin mojnar väntar en kamp mellan hyllade professioner och en revanschsugen administrativ industri. I ena ringhörnan – den tillplattade administrationsindustrin En av bieffekterna av de ökade kraven på effektivitet har varit ökning av administration, kontroll och rapporteringar. En helindustri bestående av konsulter, stabsfunktioner och managementtänkare har växt fram där mätning, processer […]

De är Sveriges bästa arbetsplatser

img Jonas Vallgårda, Personal & Ledarskap Nyheter / 22 Apr 2020  
Årets bästa arbetsplatser är utsedda. I år går utmärkelsen till byggteknikföretaget Hilti och it-bolagen Cygni och Regent. Det är konsultföretaget Great Place to Work som varje år rankar de bästa arbetsplatserna i Sverige.

Nya krav på framtidens chefskonsulter

img Jonas Vallgårda, SACO Chefstidningen / 18 Apr 2020  

Någon som trasslar till, eller reder ut? Managementkonsulter omges inte sällan av nidbilder men frågar man branschen är framtiden ljus...

 

Sammanställt av: Jonas Vallgårda, yrke & vårdutveckling.

Bild av Larisa Koshkina från Pixabay

Vill du inte längre få nyhetsbrev från Vårdförbundet? Avregistrera dig här »