Chefer och Ledare

Omvärlden - vecka 15, 2021

img
img

Omvärldsbevakning från Vårdförbundet för dig som är chef eller ledare.

img

Ta chansen att boka in dig på vårens näst sista webbinarium

img Jonas Vallgårda, Vardforbundet / 16 Apr 2021  

Ta chansen att boka in dig på vårens näst sista webbinarium. Det finns platser kvar. Temat är Självledarskap med Eva Svärd. Onsdag den 28 april kl.14, via Teams.

Verksamheter som inte stöttar sina chefer går 3,5 gånger sämre under pandemin

img Jonas Vallgårda / 16 Apr 2021  

Bra stöd från chefen leder till bättre resultat för verksamheten – inte minst under pandemin. 62% av ledarna som upplever ett starkt stöd från sin närmsta chef svarar att verksamheten går bra eller mycket bra. Av de som saknar stöd från sin chef upplever bara 37% detsamma.

Behöver du mer information och stöd i arbetet kring HÖK-19? Här kan du hitta Samsynsdokumentet.

img Jonas Vallgårda, Vardforbundet / 16 Apr 2021  

Samsyn och överenskommelse mellan SKR/Sobona och OFR Hälso- och sjukvård (Vårdförbundet) om vissa frågor i HÖK 19.

Detta dokument innehåller dels parternas samsyn och vägledning om prioritering av särskilt yrkesskickliga, vilken inte är ett kollektivavtal. Dels en överenskommelse mellan parterna om fortsatta partsgemensamma arbeten, vilken ska tillföras HÖK 19 och löpande LOK 19.

Vill du veta hur man skapar en lärande organisation? Använd huvudet!

img Jonas Vallgårda, Motivation.se / 14 Apr 2021  

I en tid av ständiga förändringar pratas det mycket om vikten av att vara en ”lärande organisation”. Men hur gör man? Hur får man en grupp individer med olika bakgrund, intressen och motiv att enas kring tanken om att vi måste utvecklas? Kanske genom att inse att de är just individer.

9 rekryteringstrender för 2021

img Jonas Vallgårda, Kvalitetsmagasinet Arbetsmiljö / 13 Apr 2021  

Superjobb, datadriven rekrytering och mer fokus på färdigheter än kompetens. Det är några av de rekryteringstrender som TGN sammanställt i sin senaste trendspaning för 2021 med fokus på mångfald och diskriminering. 

10 råd för bättre distansmöten

img Jonas Vallgårda, Du & Jobbet / 13 Apr 2021  

Digitala möten ställer högre krav på förberedelser. Det säger Anna-Maria Olander Jahnsson, som arbetar med chefs- och ledarutveckling på Försvarets materielverk, FMV. Här är tio punkter att tänka på. 

Får 8 000 per vecka – för flytt av semestern

img Jonas Vallgårda, Expressen Nyheter / 12 Apr 2021  
Förra året tvingades vårdpersonal i många fall skjuta upp en semestervecka på grund av coronapandemin.I år har vårdpersonalen på Skaraborgs sjukhus beviljats fyra veckor, men erbjuds 8 000 kronor extra per vecka om de frivilligt flyttar semestern, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.

Här är utbildningen toppchefer köar till

img Jonas Vallgårda, SACO Chefstidningen / 12 Apr 2021  

Den unika ledarskapsutbildningen på Stockholm Resilience Centre har släppt iväg ett 50-tal toppchefer. Alla med uppdrag att rädda planeten. 

Region Norrbotten beviljar vårdanställda fyra veckor semester i sommar

img Jonas Vallgårda, SVT Nyheter / 11 Apr 2021  

Region Norrbotten beviljar alla vårdanställda fyra veckors semester i sommar. – Många anställda har slitit hårt under en längre tid, säger HR-chefen Jan Sundqvist. Regionen har som målsättningen att kunna informera medarbetarna om semester två månader innan den infaller. – Vår ambition är att alla ska ha fyra veckors sammanhängande semester, säger Jan Sundqvist, tillförordnade HR-chef vid Region Norrbotten. Hyrpersonal kan få hoppa in Samtidigt finns det stora utmaningar.

 

Sammanställt av: Jonas Vallgårda, yrke & vårdutveckling.

Vill du inte längre få nyhetsbrev från Vårdförbundet? Avregistrera dig här »