Chefer och Ledare

Omvärlden - vecka 13, 2021

img
img

Omvärldsbevakning från Vårdförbundet för dig som är chef eller ledare.

img

Ny chefspecialist i Vårdförbundet

img 30 Mar 2021

Som ny chefspecialist i Vårdförbundet har Charlotta Hellström börjat denna vecka. Vi hälsar Charlotta varmt välkommen, hon kommer själv att presentera sig mer inom kort.

Vi vill samtidigt passa på att önska alla en Glad Påsk!
Annika Cederholm, Chefspecialist

Så är framtidens ledaregenskaper

img Jonas Vallgårda, Prevent Arbetsliv / 30 Mar 2021  

Chefer som är bra på sociala relationer har klarat sig bättre under pandemin än chefer som är specialister. Det säger psykologen Fredrik Bengtsson som stöttar chefer i att hantera ledarskap på distans.

Här nominerar du till Årets Vårdchef 2021!

Jonas Vallgårda, Vardforbundet / 30 Mar 2021  

Känner du Årets vårdchef 2021, passa på att nominera en chef, kanske din chef till utmärkelsen. Priset går till en vårdchef som på ett föredömligt sätt utvecklar vårdens ledarskap och bidrar till att föra teamarbetet framåt. Arbete som utvecklar hälso- och sjukvården till en personcentrerad nära vård och med ett personcentrerat ledarskap premieras.

img

Så ska Göteborg sätta stopp för kränkningar

img Jonas Vallgårda, Du & Jobbet / 29 Mar 2021  

Göteborgs kommunfullmäktige bestämde att trakasserier på jobbet ska utredas opartiskt med hjälp av metoden faktaundersökning. Båda parter ska få komma till tals. Hur ska man då våga anmäla en chef eller kollega? En av tio uppger att de någon gång mobbats på jobbet. Mobbning är alltså vanligt och alltför ofta händer för lite för att motverka. Men metoden faktaundersökning har blivit allt vanligare inom företag och organisationer.

Gnället på jobbet: 10 tips för att få slut på det

img Jonas Vallgårda, VD-tidningen / 29 Mar 2021  
Mer än hälften av alla svenskar tycker att det gnälls för mycket på jobbet, enligt undersökningar, och de flesta anser att det är ett arbetsmiljöproblem. Här är 10 tips för hur ni kan minska gnället och sträva mot nolltolerans.

Digitalisering och människan

img Jonas Vallgårda, Motivation.se / 26 Mar 2021  

...Stora utmaningar är att vänta, men också fantastiska möjligheter. Vilka beteenden kommer att bestå efter pandemin? Vad kommer syftet med kontoret att vara nu när vi kan arbeta var som helst. Vad krävs av ledarskapet, av medarbetarna och vilken företagskultur behövs för att skapa en innovativ, mänsklig och hållbar miljö? Medverkande; Annelie Gullström, chef för nya affärer och innovation på AMF fastigheter som i många år har arbetet med frågor kring framtidens konsumtion och arbete. Dan Bjurman, Sverigechef för Salesforce, som är ett världsledande företag inom Customer Relations Management och tillika partner till Årets VD.

Dags att nominera till det prestigefyllda Vårdförbundspriset 2021

img Jonas Vallgårda, Vardforbundet / 30 Mar 2021  

Medlemmar i Vårdförbundet tar varje dag initiativ för att utveckla och förbättra den svenska hälso- och sjukvården. Det vill vi stimulera och uppmuntra. Därför premierar vi fantastiska medlemmar som utvecklar mot en personcentrerad nära vård, genom att varje år dela ut ett pris till en eller flera som vågar och lyckas genomdriva dessa förändringar.

 

Sammanställt av: Jonas Vallgårda, yrke & vårdutveckling.

Vill du inte längre få nyhetsbrev från Vårdförbundet? Avregistrera dig här »