Chefer och Ledare

Omvärlden vecka 9 - 2019

img
img

Omvärldsbevakning från Vårdförbundet för dig som är chef eller ledare.

 

img

Skarp kritik mot bristande bemanning och kompetens i vården

img Jonas Vallgårda, Sveriges Radio Ekot, 02 Mar 2019  
Bristande bemanning och kompetens i sjukvården leder till allvarliga risker för patienterna, konstaterar Inspektionen för vård och omsorg i en ny rapport.

Hon är Gävleborgs första chefsjuksköterska

img Jonas Vallgårda, Vårdfokus Nyheter, 01 Mar 2019  
Nu ska Eva Sving sätta fokus på patienterna i Gävleborg. Som regionens första chefsjuksköterska vill hon arbeta för en gemensam syn på omvårdnad och få ledningen att prioritera rätt.

Snart smäller momsbomben - drabbar hel bransch

img Per Malmquist, Entreprenör, 01 Mar 2019  
Moms Klockan tickar och frustrationen växer. Snart kan privata vårdgivare drabbas av en 25-procentig kostnadsökning när momsen höjs.

Här måste rökare byta om och stämpla ut

img Jonas Vallgårda, Arbetet, 28 Feb 2019  

Region Västernorrland vill införa hårdare regler för rökare som är anställda hos dem, rapporterar P4 Västernorrland. För den som vill röka på arbetstid gäller det att stämpla ut och byta kläder, enligt regionstyrelsens nya tobakspolicy. – Det är inte bra att man möter till exempel patienter och luktar rök, säger Peter Möllersvärd, folkhälsochef på Region Västernorrland.

4 framtidstrender som påverkar jobben

img Per Malmquist, Kvalitetsmagasinet, 27 Feb 2019  
Förändringsarbete Förändringstakten på arbetsmarknaden blir allt mer uppskruvad. Det globala konsultföretaget Mercer pekar ut fyra trender som kommer att påverka våra jobb framöver.

​Susann Pettersson nominerad till Årets nyskapande chef

img Jonas Vallgårda, Mynewsdesk Offentlig Sektor, 26 Feb 2019  

Den 13 mars utses årets nyskapande chef inom offentlig sektor. Susann Pettersson som är chef för Hälsa på Ängelholms kommun har nominerats för sina utvecklingsinsatser inom äldreomsorgen. Det är Tidningen Offentliga Affärer som står bakom den årliga konferensen Offentlig Chef.

90-talister dominerar på psykmottagningarna

img Jonas Vallgårda, Sveriges Radio Ekot, 26 Feb 2019  
Var fjärde som söker sig till en psykiatrisk akutmottagning är född på 90-talet visar de senaste siffrorna från Socialstyrelsens patientregister.

Vårdförbundet tecknar avtal för "samma barnmorska hela vägen"

img Jonas Vallgårda, Cision Wire Sweden, 25 Feb 2019  
Vårdförbundets avdelning Stockholm har tecknat avtal med BB Karolinska Huddinge som ska säkerställa att barnmorskor får följa kvinnan hela vägen före, under och efter förlossning i en sammanhållen vårdkedja enligt modellen "caseload midwifery".
 

Sammanställt av: Jonas Vallgårda

Vill du inte längre få nyhetsbrev från Vårdförbundet? Avregistrera dig här »