Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vårdförbundets chefs- och ledarenkät: Vårdens chefer har för stora personalgrupper

Varannan chef inom hälso- och sjukvården har ansvar för 30 eller fler medarbetare. Tolv procent för 50 eller fler. De stora personalgrupperna leder till tidsbrist och försämrad arbetsmiljö både för medarbetare och chefer. Hälften av cheferna får inte sätta individuella löner och kan sällan eller aldrig rekrytera den personal de behöver. Det visar en ny rapport från Vårdförbundet med svar från drygt 1 300 chefer och ledare i hela landet.

Se hur chefs- och ledarmedlemmarna svarat och läs rapporten
Live från Almedalen 4 juli: Etisk kompetens för vårdens beslutsfattare

Vi lyfter vårdfrågorna ur flera perspektiv i Almedalen. Bland annat belyser vi att chefer och ledare i vården behöver få rätt förutsättningar genom att etiken integreras i beslutsfattarnas budgetprocesser. Erica Falkenström, etikforskare, föreläser om etikens betydelse i beslutsprocesser. Vi sänder seminariet live från Almedalen via Vårdförbundet chefs Facebooksida. Gilla oss redan nu Facebook och häng med oss 4 juli från 09:45. Välkommen! Facebook.se/vardforbundetchef

Mer om seminariet och hur du kan se det live
Trappa ner inför semestern - det avgör hur du leder i höst

Den här artikeln från förra året tror vi många känner igen sig i fortfarande. Det känns ofta som en omöjlighet att få en lugn ingång till första semesterveckan. Men att ta bort uppgifter innan semestern menar Vårdförbundets chefsspecialist Marianne Hiller är avgörande för ett hållbart ledarskap. Läs också Mariannes nya lästips som både får dig att koppla av och utvecklas som ledare.

Råd om hur du kan trappa ner
100 % tillgänglig utan att vara på plats

När Annika Cederholm, chefsspecialist på Vårdförbundet, fick höga betyg på sin tillgänglighet som chef i en medarbetarundersökning blev hon överraskad. Trots att hon inte alltid var på plats och ibland inte kunde svara i telefon, tyckte medarbetarna att hon var 100 procent tillgänglig.

Läs om Annikas bästa tips för ökad tillgänglighet
Beställ bok om etikforskning "På spaning efter etik"

Vårdförbundet erbjuder sig som chefs- och ledarmedlem att köpa boken "På spaning efter etik" till ett rabatterat pris genom medlemsbutiken. Boken beskriver den de resultat som etikforskarna Erica Falkenström och Anna T. Höglund fått då de gjort en kvalitativ studie över hur etiska beslutsprocesser går till på landstingsnivå. Författarna ger en bild av hur både politiska och opolitiska beslutsfattare och vårdens chefer och ledare behöver agera för att lösa den vårdkris som vi nu befinner oss i.

Logga in i medlemsbutiken och beställ boken
Vårdgala och inspirationsdag för chefer och ledare 9 november

Save the date! Den 9 november kombinerar vi en förmiddag för chefer och ledare med etikfokus i vårdens ledning och styrning med en eftermiddag på Vårdgalan där vinnaren av Vårdförbundspriset och Årets vårdchef koras. Få ny kunskap om etikforskning och personcentrerad vård. Vi annonserar snart när anmälan öppnas, men tills dess, notera datumet. Dagen äger rum i Stockholm.

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -