Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Stoppa bråttomkulturen med gränskontroll

Det blir alltmer självklart att besvara mail och telefonsamtal även på helger och semestrar för chefer och ledare. Gränserna mellan arbetsliv och privatliv suddas ut. Risken ökar då för utmattning och sjukskrivning. Att öva sig i gränskontroll blir allt viktigare i ledarskapet, menar Merja Nyholm, chefshandläggare, Vårdförbundet.

Att fundera kring vilka förutsättningar du behöver som chef och ledare blir viktigare för att klara av att inte bli utmattad i vården. Merja Nyholm menar att det blir allt viktigare att sätta gränser som ledare.

Hela artikeln och tips på hur du sätter gränser

Victoria Bruun blev först att utses till Årets Vårdchef

Den 20 oktober delade Vårdförbundet för första gången ut pris till Årets Vårdchef. Victoria Bruun, avdelningschef för allmänpsykiatrisk slutenvård på Centralsjukhuset i Karlstad, fick priset. Hon belönades med 50 000 kronor för sitt personcentrerade ledarskap, där såväl patient som personal gagnas av resultatet.

Mer om Årets Vårdchef
Anmäl dig till dag om ledarskap och innovation 5 december

Den 5 december 2017 äger nästa inspirationsdag för chefer och ledare rum. Träffen är i Stockholm och kommer handla om innovation och kreativitet. Årets Vårdchef är på plats och berättar om sina erfarenheter.

Anmäl dig till inspirationsdagen här
Vi söker en ny chefsspecialist! Är det du?

Vi söker dig som har utbildning från något av våra fyra medlemsyrken eller annan adekvat högskoleutbildning. Du har erfarenhet av chefs- eller ledarskap inom vård och omsorg och vi ser gärna att du har en utbildning inom vårdens ledarskap eller inom organisationskunskap, coachning, arbetsrätt eller hälso- och sjukvårdsrätt. Meriterande är erfarenhet av arbete inom idéburen organisation, rådgivning, handläggning eller förhandling.

Läs annonsen och ansök här
Se succéfilmen som hyllar medlemmar

I år fyller Vårdförbundet 40 år. Det vill vi fira med att ge ut tre jubileumsfilmer på temat ”Vi är vården”. Nu kan du se den första. Följ medlemmar som berättar om sin vardag och om varför de valde ett yrke inom vården.

Se filmen
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -