Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Nya chefsspecialister på plats - kommer jobba för bättre förutsättningar i ledarskapet

Två nya chefsspecialister tar nu plats på Vårdförbundet. Tillsammans har de gedigen erfarenhet både som sjuksköterskor och chefer i vården på olika nivåer. Nu ska de stötta chefer och ledare men också inspirera blivande chefer att våga ta steget in i chefskapet.

Läs mer om specialisterna
Orka stå kvar i förändring

Många chefer och ledare får nya förändringskrav redan under början av året som gör att verksamhetens långsiktiga mål prioriteras ner. Det är viktigt att tänka strategiskt kring de nya uppgifter som läggs till i verksamheten.

Så hanterar du förändringar
Matnyttig info på Vårdförbundets chefssida på Facebook

Du som är chef eller ledare kan ta del av medlemmars erfarenheter, chefsspecialisternas råd och tips och få notiser om aktiviteter vi arrangerar för dig och dina kollegor. Vi tror att du har nytta av det i din vardag.

Logga in och följ oss!
Bli fler chefs- och ledarmedlemmar! Tipsa om 3-månader gratis

Mellan 1 maj och 30 november erbjuds alla medlemmar tre månader kostnadsfritt medlemskap. Har du någon chefs- eller ledarkollega som du vill ge chansen att kunna söka till Ledarprogrammet, ta hjälp av våra chefsspecialister eller få ledarskapscoaching?

Tipsa din chefs- eller ledarkollega
Så får du med gruppen i förändring

Som chef ska man ibland genomföra förändringar tillsammans med arbetsgruppen. För att motivera medarbetarna krävs att du som chef och ledare är både lyhörd och väl förberedd, menar Marianne Hiller, chefsspecialist på Vårdförbundet.

Läs Marianne Hillers råd
Samarbeta mer mellan kommunala verksamheter

Samarbetet mellan olika kommunala verksamheter är nyckeln både till ökad effektivitet och personcentrerad vård. Det menar Britta Edström, idag chef för vårdstrategiska enheten på Vårdförbundet, tidigare verksamhetschef i Umeå kommun.

Så kan du samverka mer i kommunal verksamhet
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -