Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Trappa ner inför semestern - det avgör hur du leder i höst

Det känns ofta som en omöjlighet att få en lugn ingång till första semesterveckan. Men att minska antalet arbetsuppgifter innan semestern menar Vårdförbundets chefsspecialist Marianne Hiller är avgörande för ett hållbart ledarskap.

"Var lite ego"

- Jag tycker det är viktigt att fundera över vad man kan göra för att inte ramla ihop som en hög under den första semesterveckan. Var lite ego och tänk på vad just du behöver. Om du som ledare och chef inte prioriterar din egen återhämtning så finns en risk att du helt enkelt inte orkar med hösten och då är verksamheten illa ute, säger Marianne Hiller.

Läs hela artikeln och få 5 nedtrappningstips
Vårdförbundets ledarprogram som idé spreds i Barcelona

ICN, International Council of Nurses, hade konferens i Barcelona 27 maj till första juni i år. 8000 sjuksköterskor deltog. Vårdförbundet var på plats och presenterade bland annat sitt Ledarprogram med en avslutande uppmaning om att kopiera konceptet och sprida ett personcentrerat ledarskap i världen.

Se presentationen från Barcelona och filmen om ledarprogrammet
Helena Bergius har personcentrerade medarbetarsamtal

Helena Bergius är vårdenhetschef på en av enheterna vid Astrid Lindgrens barnsjukhus och har gett personalen möjlighet att gå Vårdförbundets studiecirkel om personcentrerad vård. Hon har också personcentrerat ledarskapet, bland annat genom en ny form av medarbetarsamtal.

Så gjorde hon
Inspirationsdag - Hur skapar du kreativitet och innovation i offentlig sektor?

Den 5 december är det dags för nästa inspirationsdag för chefer och ledare. Föreläser gör Leif Denti som är Fil Dr och forskare vid Göteborgs universitet, han ger dig handfasta tips på hur du kommer igång med innovation. Du lyssnar också på Marie "Modiga Mia" Winald Karlström. Hon är förälder till ett svårt sjukt barn och delar med sig av hur hon funnit kraft i modet och vågat gå utanför gängse ramar. Nu kan du anmäla dig och ge en gratisbiljett till en kollega som ännu ej är medlem.

Hela innehållet och anmälan
Vårdförbundet Direkt Chef har ett eget nummer

Som chefs- eller ledarmedlem kan du ringa Vårdförbundet Direkt Chef på nummer 0771-630 630. Tveka inte att höra av dig om du behöver rådgivning eller hjälp. Vi finns här för dig.

Ring eller fyll i webbformuläret
Vill du ge kollegor tillgång till Vårdförbundet?

Du kan tipsa en chefs- eller ledarkollega att bli medlem i Vårdförbundet. Som chef eller ledare får du speciella förmåner som skapar bättre förutsättningar för dig som chef att leda vården.

Se alla förmåner
Följ Vårdförbundet Chef på Facebook

Vi delar med oss av goda exempel, artiklar och aktiviteter för chefer och ledare. Få bra input i vardagen, följ oss!

Vårdförbundet Chef på Facebook
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -