Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Nu är chefens utmaningar fakta - dags att ställa högre krav

Under hösten släppte Myndigheten för vård- och omsorgsanalys rapporten "Visa vägen i vården – ledarskap för stärkt utvecklingskraft" som visar vikten av ledarskapet för att utveckla vården. Marianne Hiller, chefsspecialist på Vårdförbundet ser möjligheter för chefer och ledare att nu ställa högre krav på bättre förutsättningar.

Bland annat framkommer att det finns bristfälliga stödstrukturer och för få administrativa resurser för dagens ledare. Rapporten visar också på att det är för dåligt stöd till chefer som arbetar med utveckling i hälso- och sjukvården. Marianne Hiller var med i referensgruppen för rapporten och gav sin syn på ledarskapets utmaningar.

- Jag tycker rapporten är viktig. Rapporten visar på att det är för dåligt stöd till chefer som arbetar med utveckling i hälso- och sjukvården.

Läs artikeln och se hur bättre förutsättningar skapas
Påverka vad Vårdförbundet ska göra - lämna motion senast 1 december

Du som är medlem har inflytande på Vårdförbundet genom kongressen, bland annat genom att skriva motioner. Här kan du läsa vad som är bra att tänka på och hur hela processen med motioner går till. Senast den 1 december 2017 ska motionen vara inskickad. Passa på att påverka!

Så skriver du en motion och skickar till kongressen 2018
"Me too" hantera sexuella trakasserier som chef

Kampanjen ”Me too” fortsätter sin frammarsch genom olika branscher. Kristina Sundell som är sjuksköterska på en akutmottagning i Kiruna startade ett upprop mot sexuella trakasserier och har hittills fått in ett 40-tal vittnesmål. Om du som chef som får kännedom om diskriminering på arbetsplatsen, har du skyldighet att utreda.

Läs om skyldigheterna och ombudsman Alicia Lyckes råd
Sista chansen - mod och innovation fokus på inspirationsdag - anmäl dig nu!

Nu är det sista chansen att anmäla sig till inspirationsdagen för chefer och ledare. Missa inte Leif Denti, forskaren som tar ned innovationshetsen på jorden och ger dig handfasta och konkreta tips om hur du kommer igång. Du lyssnar också till "Modiga Mia" som delar med sig av hur hon funnit kraft i modet och vågat gå utanför gängse ramar. Årets Vårdchef Victoria Bruun är också på plats för att dela med sig av sina erfarenheter. Träffen är i Stockholm den 5 december. Anmäl dig nu!

Läs mer och anmäl dig
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -