Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Nu kan du söka resebidrag till IFBLS Världskongress!

Vi tycker att det är viktigt att du som är biomedicinsk analytiker får möjlighet att delta vid IFBLS:s Världskongress i Köpenhamn den 1–5 september. Därför uppmuntrar vi dig att söka särskilt resebidrag. Deltagandet sker utan krav på ”aktiv medverkan”.

Läs mer och skicka din ansökan
Coronaviruset och ditt arbete

I takt med att coronaviruset och sjukdomen covid-19 sprider sig både utomlands och i Sverige uppstår både oro och frågor. Vi har samlat några vanliga frågor och svar till dig som arbetar inom vården och kan möta smittan och oron både privat och i arbetet.

Frågor och svar
"Tillsammans skapar vi den bästa vården!"

Medverkar vi på ett bra sätt med vår kunskap tillsammans med patienter och andra vårdprofessioner som möjliggörare när nya arbetssätt och nya digitala lösningar utvecklas? Det frågar sig gästbloggaren Roine Hernbrand.

Läs Roines blogginlägg
Specialistutbildning viktig men hur kommer vi åt bristen?

Anne Berndt på Vårdförbundet arbetar bland annat med biomedicinska analytikerns profession och utveckling. Frågan om en nationellt reglerad specialistutbildning är viktig. Men bristen på biomedicinska analytiker är oroande.

Läs om Annes viktiga arbete
Maria testar för coronaviruset

– Vi har gjort 50 analyser och än så länge har alla varit negativa för coronavirus, säger Maria Andersson, biomedicinsk analytiker vid Sahlgrenska universitetssjukhusets laboratorium för klinisk mikrobiologi.

Läs hela artikeln här
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -