Nominera en medlem till Vårdförbundspriset

Här hittar du information om hur du nominerar en medlem till Vårdförbundspriset.

Medlemmar i Vårdförbundet tar varje dag initiativ för att utveckla och förbättra den svenska vården. Det vill vi stimulera. Därför delar vi ut ett pris till en eller flera som vågar och lyckas genomdriva dessa förändringar. Prissumman är 500 000 kronor och går direkt till vinnarna personligen.

Projekt i personcentrerad vård premieras

Eftersom Vårdförbundet vill se ett skifte till personcentrerad vård i Sverige delas priset i första hand ut till medlemmar som arbetat för att implementera ett mer personcentrerat förhållningssätt.

Nominera en medlem till Vårdförbundspriset

Vem som helst kan nominera någon av Vårdförbundets medlemmar till Vårdförbundspriset. Till exempel kan du nominera en kollega, din chef kan nominera dig och en politiker kan nominera din chef.

Du nominerar genom att skriva ett mail till marie-louise.hassani@vardforbundet.se med namn på de eller den du vill nominera samt en motivering till varför du tycker att de är värda priset. En expertjury kommer sedan att utse pristagarna efter noga övervägande.

Sista nomineringsdag

Den sista nomineringsdagen brukar vara i slutet av april. Besked om nästa nomineringsperiod kommer framöver.

Vad händer sedan?

Personen du/ni nominerat får e-post om sin nominering och bli uppmanad till att skicka in kompletterande information och uppgifter om sitt utvecklingsarbete. Den nominerade personen måste alltså själv skicka in information och uppgifter om sitt arbete för att ha en chans att vinna.

Sista dag för den som är nominerad att skicka in sina uppgifter kommer inom kort.

Vem bestämmer vem som vinner?

När den kompletterande informationen från de nominerade har kommit in påbörjar en expertjury sitt arbete med att granska alla kandidaters arbete. En eller flera kandidater kan vinna Vårdförbundspriset. Expertjuryn utser också vinnaren.

Prisutdelning på Vårdgalan

Priset delas ut på Vårdgalan som vanligtvis sker på hösten.

Tidigare vinnare

Vill du veta vilka som har vunnit Vårdförbundspriset tidigare år? Här kan du läsa om vinnarna 2009-2015 och deras projekt.