Grattis till examen! Det är nu du verkligen har nytta av Vårdförbundet. Vi är ett förbund som hjälper dig om du råkar begå ett misstag eller behöver råd om jobbsituationen. Men du kan också påverka vårdens utveckling och få hjälp i dina framtida karriärval.

Vad kan man vänta sig av sitt yrkesförbund som ny i yrket? Mycket tycker vi. Vi vet att det är som en blandning av glädje och kaos att vara ny. Vårdförbundet är en plattform som du kan vända dig till både när du behöver hjälp och när du själv vill påverka eller bidra.

Om du råkar göra fel

Som ny i yrket är det mycket du gör för första gången. Det kan kännas tryggt att veta att om du råkar begå ett misstag eller blir anmäld, stöttar vi dig med juridisk hjälp.

Snart dags för nästa steg?

Du vill säkert utvecklas och kanske ta dig vidare med lite erfarenhet i ryggen. Vi ger dig råd om du behöver för att du ska kunna få en så bra karriär som möjligt.

Bättre lön

Vi kämpar för att du och dina kollegor ska få bättre lön när vi tecknar kollektivavtal. Ta hjälp av vår lönestatistik för att se genomsnittslöner med mera när du ska förhandla din lön eller söka nytt jobb.

När du vill påverka

Genom Vårdförbundet kan du påverka din arbetsplats, din yrkesutveckling och vårdens utveckling. 

Medlemstidningen Vårdfokus

Du har säkert redan läst vår medlemstidning Vårdfokus. I den får du mängder av ny information om vården och ditt yrke.

Kontakta Vårdförbundet Direkt

Du kan kontakta Vårdförbundet Direkt, 0771-420 420, hela sommaren om det skulle kännas lite osäkert när det gäller lön, schema, konflikter eller din yrkesroll.

Du får ny-i-yrket-rabatt

Ny-i-yrket-rabatt innebär att du nu kommer att betala en månadsavgift, men istället för den ordinarie månadsavgiften 265 kr/månad betalar du bara 100 kr/månad. Rabatten gäller i 6 månader från att du tog din examen. Du kommer automatiskt att få din nya rabatt.

Vi har många fler medlemsförmåner och fördelar med att vara medlem.