Välkommen till mässan Framtidens hälso- och sjukvård, samt eHälsa & MVTe 2024 den 24-25 januari 2024. Konferensen och mässan hålls på Kistamässan. Vårdförbundet är konferenspartner och bjuder på inspirerande föreläsningar för dig som är chef eller ledare inom vården.

Den 25 januari klockan 9:30-11:30 kan du till exempel inspireras av de tre finalisterna (2023) i utmärkelsen Årets Vårdchef. De berättar om sitt ledarskap och hur de skapar trivsel, arbetsglädje och en personcentrerad vård. Efter föreläsningarna blir det ett panelsamtal med finalisterna samt Vårdförbundets Chefsspecialister Charlotta Hellström och Torbjörn Severin. Detta seminarium är öppet för alla med kostnadsfri mässbiljett.

Vill du ta del av hela konferensen kan Vårdförbundet erbjuda dig som medlem 50% rabatt på konferensbiljetten. Klicka här för att få din rabattkod. OBS! Scrolla längst ner. 

Boka din mäss- eller konferensbiljett här (glöm inte eventuell rabattkod).

Om föreläsningarna

Kl. 9:30-9:55
Som prestigelös chef får jag medarbetare att våga utmana sig själva och pröva nytt

Martina Gårder, vårdenhetschef Neurologiska kliniken Capio St Görans sjukhus, Stockholm.

För Martina är det viktigt att skapa förutsättningar för sina medarbetare så att de kan göra ett bra arbete. Det innebär det att få dem att se och utveckla sina styrkor och att de tillsammans utvecklar verksamheten mot en personcentrerad vård.

Kl. 10:00-10:25
Att visa sina svagheter är modigt

Johanna Ling, regionchef Kry primärvård, Skåne.

Att visa sina svagheter är modigt. Kanske särskilt för en chef. Men Johanna Ling vågar backa, erkänna fel och testa nytt. Modigt är det också att utmana strukturer och hierarkier. Hennes nytänkande har resulterat i en modell där digitala patientmöten kompletterar fysiska och där fokus är på både personal och patienter för att fortsätta utveckla regionens personcentrerade primärvård.

Kl. 10:30-10:55
Ny modell för sjukskrivningsprocessen och ett nytt sätt ta hand om patienter som lider av psykisk ohälsa skapar kortare väntetider, färre sjukskrivna patienter – och en bättre arbetsmiljö
Laila Davidsson, biträdande verksamhetschef, Praktikertjänst AB Cederkliniken, Piteå.

Laila har genomfört stora förbättringar på sin arbetsplats, som bland annat lett till att fler medarbetare anställts och från noll till 11 000 listade patienter. Förändringar har varit mycket krävande, tagit mycket energi och skapat stress. Men istället för att låta stressen ta över tog Laila fram en ny modell för sjukskrivningsprocessen och ett nytt sätt ta hand om patienter som led av psykisk ohälsa. Detta skapades kortare väntetider, färre sjukskrivna patienter – och en god arbetsmiljö. I detta arbete involverar hon medarbetarna och hjälper dem att se sina styrkor, att växa tillsammans och att fortsätta utveckla den personcentrerade vården. Hela tiden utifrån patienternas och medarbetarnas perspektiv.

Kl. 11:00-11:30
Hur kan ett personcentrerat ledarskap leda till en nära vård?

Ett panelsamtal med Martina, Johanna och Laila tillsammans med Vårdförbundets Chefsspecialister Charlotta och Torbjörn.