Fairtrade-challenge 20 oktober 2016

En uppmaning att Fairtrade-fika, en tjej med långt lockigt hår dricker en kopp kaffe på bilden.

För att uppmärksamma denna dag lottar vi på Vårdförbundet avdelning Västernorrland ut fikakorgar till arbetsplatserna.

Vill ni vara med på utlottningen och ha chans att vinna en fikakorg med fairtrade-märkta produkter så skicka ett e-postmeddelande med ämne ”Fairtrade-challenge 2016” till info.vasternorrland@vardforbundet.se senast den 13 oktober. Uppge namn, arbetsplats och hur många ni är.  

Väljer du Fairtrade-märkta produkter skapar du möjligheter till förändring. Du bidrar till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är en oberoende certifiering med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft – med syfte att skapa förändring och utveckling.  

Förra året fikade 630 000 personer under en och samma dag! Och den 20:e oktober är det dags igen. Fika minst en Fairtrade-märkt produkt (till exempel kaffe) och berätta i sociala medier om hur ni Fairtrade-fikar genom hashtaggarna #vårdförbundetfikarfair #fairtradechallenge.

Anmäl din fika redan nu på fairtradechallenge.se så är du med i de utlottningar Fairtrade Sverige har där du kan vinna fina priser fram till fikadagen. Pris går även till bästa fikabilden. Använd lag Vårdförbundet när du registrerar din fika så att vi blir ännu fler än förra året. Ju fler som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar Fairtrade-varor.